30-07-2021

Pure Storage breidt as-a-Service-aanbod uit

Deel dit bericht

Pure Storage breidt haar abonnementsdiensten uit. Met FlashStack delivered as-a-Service kunnen klanten gebruikmaken van Pure en Cisco's AI-gebaseerde software-defined infrastructuur met flexibele gebruiksmodellen. Voor applicaties die op Kubernetes draaien, stemt Portworx Cloud Consumption de kosten af op de werkelijke gebruiksuren.

De vraag naar flexibele, pay-as-you-go consumptie is nog nooit zo groot geweest, omdat klanten hetzelfde cloud-gebruiksmodel en dezelfde cloudervaring verwachten, ongeacht of hun oplossingen en infrastructuur zich on-premise, aan de rand van het netwerk of in de cloud bevinden.

Pure as-a-Service, dat in 2018 werd gelanceerd als het eerste echte service-gebruiksmodel voor storage, heeft groei en adoptie doorgemaakt in alle sectoren en regio's. Pure biedt hiermee flexibiliteit, transparantie en eenvoud en de dienst voldoet tegelijkertijd aan de SLA's voor performance en capaciteit, met proactieve monitoring en niet-verstorende upgrades. Door zijn as-a-Service-aanbod (dat block-, file-, fast-file- en objectstorage over alle performancelagen en private en publieke clouds in één enkel datastorage-abonnement verenigt) verder uit te breiden, komt Pure niet alleen tegemoet aan de behoefte van klanten aan flexibiliteit, maar legt het ook de basis voor een echte hybride-cloudervaring.

FlashStack as-a-Service
FlashStack van Pure Storage en Cisco wordt geleverd als een dienst. Het is een op AI gebaseerde, software-gedefinieerde moderne data-infrastructuur die on-premises en multi-cloud landschappen integreert. FlashStack is afzonderlijk schaalbaar en wordt holistisch beheerd. Het is een full-stack oplossing voor kritieke apps die always-on is en klaar voor de toekomst. Klanten kunnen de implementatie- en beheertijd alsook de risico's verlagen met vooraf geteste en gevalideerde referentiearchitecturen voor populaire workloads. Door een modern operationeel model te bieden, helpt FlashStack klanten de vraag van bedrijven voor te blijven en applicaties en data te beschermen on premise, aan de rand van het netwerk of in de cloud.

Portworx-cloudgebruik
Portworx, de ‘gouden standaard’ in Kubernetes-storage voor de onderneming volgens GigaOm Research, stelt klanten in staat om hun moderne enterprise-apps consistent te draaien en op te schalen op elke cloud of datacenter met de performance, beveiliging en dataprotectie die ze gewend zijn. Cloud native applicaties die op Kubernetes draaien zijn zeer dynamisch. Daarom is het inschatten van het exacte aantal servers dat nodig is om applicaties op Kubernetes te draaien een behoorlijke uitdaging die leidt tot over-provisioning en hogere kosten.

Om deze uitdaging aan te pakken, introduceert Portworx flexibiliteit door het gebruik van Portworx voor klanten aan te passen aan meer of minder gebruik van hun applicaties. Voorheen kochten klanten een of meer jaarlijkse Portworx-licenties die elk op een enkele server konden worden uitgevoerd. Als ze meer licenties nodig hadden, moesten ze contact opnemen met de verkoopafdeling om extra licenties aan te schaffen. Met de nieuwe flexibele prijsstelling kopen klanten nu een aantal uren, in plaats van een licentie die gebonden is aan een enkele server.

Partners