18-08-2021

VMware breidt SaaS-innovaties uit voor Horizon-platform

Deel dit bericht

Nieuwe mogelijkheden van het VMware Horizon-platform vereenvoudigen onder meer On-Prem en Multi-Cloud Virtual Desktop Infrastructure (VDI) en Desktop-as-a-Service (DaaS).

Vorig jaar is in de eerste zes weken van de overgang naar het thuiswerken het totale aantal in de cloud geïmplementeerde VMware Horizon-desktops met maar liefst 82 procent gegroeid. Nu het hoogtepunt van de pandemie achter de rug is en steeds meer werkgevers en werknemers kiezen voor een hybride manier van werken, met een deel thuiswerken en een deel op kantoor, zal VMware Horizon een cruciale rol blijven spelen in de manier waarop IT de werknemers ondersteunt – ongeacht waar ze kiezen te werken. VMware blijft daarom verder bouwen aan zijn toonaangevende platform voor virtuele desktopinfrastructuur (VDI) en Desktop-as-a-Service (DaaS) en heeft nieuwe features in VMware Horizon aangekondigd. Deze nieuwigheden moeten het voor IT eenvoudiger maken de Horizon-implementaties te beheren, waar deze zich ook bevinden, on-premise of in de cloud.

"Apps worden naar de cloud verplaatst en werknemers willen en hebben er overal toegang toe. Hierdoor ontstaat een complexere omgeving die IT moet beheren", zegt Frederiek Van Hoornick, Manager Solution Engineering bij VMware BeLux. "VMware Horizon is een modern platform dat is gebouwd om deze complexiteit te helpen verminderen, het beheer efficiënter te laten verlopen en de productiviteit van werknemers te verbeteren. Ongeacht of de desktop- en applicatieworkloads zich on prem bevinden, in de cloud of een hybride vorm van beiden."

VMware Horizon is onderdeel van het VMware Workspace ONE-platform en veel klanten maken al gebruik van deze oplossingen om het beheer van apparaten, apps en desktops in meerdere clouds te verenigen. VMware Anywhere Workspace is een geïntegreerde oplossing die werknemers in staat stelt overal te werken op een veiligere en probleemloze manier. Het brengt VMware Workspace ONE samen met VMware Carbon Black Cloud en VMware SASE.

Partners