23-08-2021

Betty Blocks en SoftwareONE Nederland bundelen krachten

Deel dit bericht

SoftwareONE Nederland en development platform Betty Blocks hebben een samenwerking aangkondigd. SoftwareONE is wereldwijd leverancier van end-to-end software en cloudtechnologie-oplossingen, met een expertise in het moderniseren van legacy-applicaties. Door deze expertise te combineren met het ontwikkelplatform van Betty Blocks kunnen organisaties over de hele wereld razendsnel digitaal transformeren en hun organisatie naar de cloud brengen.  

Volgens Martijn van Tol, Innovation Lead bij van SoftwareONEen,kiezen bedrijven steeds vaker vanuit een multicloudstrategie voor een van de grote hyperscalers zoals AWS, Google en Microsoft. “Hierbij zien we dat er vaak vraagstukken ontstaan rondom bepaalde legacy applicaties, met name ‘wat te doen’ met dit stukje techniek in een dergelijke cloudstrategie. De businesskant vraagt continue om snellere ontwikkelingen vanuit IT (‘Speed is the new currency of business’) en directe invloed, en wij zien dan ook een verschuiving optreden in de vraag. We zitten steeds vaker tegenover de business owners, in plaats van IT-managers. Daarom zijn we ons gaan oriënteren op oplossingen die collega’s uit de business ondersteunen bij hun wens om digitale transformatie en innovatie een boost te geven. Het citizen development platform van Betty Blocks sluit hier perfect op aan. Niet in het minst gezien ook de certificering en integratiemogelijkheden van Betty Blocks met SAP, nu nét een van de belangrijkste migraties die wij naar AWS, Google Cloud Platform en Azure doen.”

Citizen development
Het platform Betty Blocks stelt organisaties in staat ontwikkeling te versnellen en een nieuw type ontwikkelaars in de organisatie te verwelkomen: de citizen developers. Chris Obdam, CEO en oprichter van Betty Blocks geeft aan: “Wij geloven dat de toekomst van innovatie in de handen van mensen ligt, niet van systemen. Daarom mag niemand beperkt worden door software in deze wereld van eindeloze innovatie en mogelijkheden. Met SoftwareONE hebben we een betrouwbare en zeer ervaren partner aan ons netwerk toe kunnen voegen. Ze leveren meerwaarde voor enterprise organisaties die snel en veilig willen opschalen naar de cloud. Door onze diensten te combineren kan dat nog efficiënter geregeld worden.”

Onbeperkte mogelijkheden in de cloud
Van Tol voegt hieraan toe:’ Wij zien steeds vaker dat er bijvoorbeeld applicaties of systemen zijn die niet toegankelijk zijn in de cloud. Organisaties missen daardoor belangrijk informatie en sturingsmiddelen. Met het ontwikkelplatform van Betty Blocks is het mogelijk om een oplossing te ontwikkelen waarmee die informatie of systemen toch beschikbaar zijn, in de vorm van apps of webapplicaties, bijvoorbeeld. We zien daarnaast veel behoefte voor de praktische toepassing van citizen development. Eindgebruikers hebben sowieso hun IT-vaardigheden al steeds meer ontwikkeld en wij merken natuurlijk ook de groeiende vraag naar developers. Dit betekent dat wij een platform moeten kunnen bieden wat laagdrempelig is en makkelijke en pragmatische ontwikkeling ondersteunt. Maar ook snel nieuwe IT-ontwikkelingen kan adopteren en qua investering toegankelijk is. Dat zijn belangrijke voorwaarden om goed in een organisatie te landen.”

Partners