30-08-2021

Low-code aanbieder CLEVR neemt Noorse start-up Digitread over

Deel dit bericht

CLEVR, aanbieder in het segment van low-code en no-code Software-with-a-Service, heeft aangekondigd dat het het Noorse Digitread heeft overgenomen, een specialist in Product Lifecycle Management. De overname stelt beide bedrijven in staat hun geografische markpositie te verstevigen en een grotere rol te spelen in de industriële sector, met een focus op de productie en maritieme segmenten, en de energie sector. De transactie wordt gefinancierd door Volpi Capital, de in Londen gevestigde meerderheidsaandeelhouder van CLEVR.

Productiebedrijven en hun toeleveranciers hebben in toenemende mate behoefte aan meer digitalisering van hun toeleveringsketens en productieprocessen. De recente COVID-19-crisis heeft dit aan het licht gebracht, toen veel maritieme, productie- en engineering-to-order bedrijven hun digitaliseringsinspanningen en bijbehorende transformatie moesten versnellen om productieproblemen te voorkomen en het werken op afstand mogelijk te maken. Op Mendix gebaseerde PLM-oplossingen zorgen voor procesafstemming, integratie van data en systemen waarbij op een uiterst effectieve en efficiënte wijze operationele processen geoptimaliseerd kunnen worden.

“Met deze overname gaan we de PLM-specialisten van Digitread samenbrengen met de low-code Mendix experts van CLEVR”, zegt Angelique Schouten, die in maart benoemd is tot CEO van CLEVR. “Er zijn maar weinig bedrijven wereldwijd die kunnen wat Digitread doet, namelijk het integreren en optimaliseren van de configuratie van complexe systemen in de industriële sector. Door het combineren van de high-touch benadering van Digitread met de hightech expertise van CLEVR zullen we in staat zijn om de digitale transformatie van productiebedrijven over de hele wereld te versnellen door het aanbieden van industrie specifieke oplossingen met gespecialiseerde implementatie- en adviesdiensten.

PLM-systemen zijn productbiografen
Digitread, met het hoofdkantoor in Noorwegen en kantoren in Duitsland en Litouwen, is een vertrouwde naam in de PLM-markt; een markt met wereldwijd een omzet van meer dan 26 miljard dollar  per jaar. Tot de 100+ klanten van Digitread behoren bedrijven als Kongsberg, Nexans en OneSubsea.

“Iedereen bij Digitread is enthousiast om schouder aan schouder met CLEVR samen te werken”, zegt CEO Magnus Normann van Digitread. “PLM-systemen zijn productbiografen. PLM is het proces van het beheren van een product en gegevens van concept tot ontwerp, fabricage, onderhoud en uiteindelijk recyclen of afvoeren. Met behulp van monitoring tools vertellen we gedetailleerde, op data gebaseerde digitale verhalen over producten aan managers, waardoor zij duurzaamheid kunnen vergroten, zwakke punten kunnen identificeren, preventief onderhoud kunnen uitvoeren, productprestaties kunnen verfijnen en hen kunnen assisteren in het proces van het vervaardigen van nieuwe producten. Low-code en no-code technologie helpt dat verhaal op een effectieve en efficiënte wijze te vertellen. De combinatie van onze vaardigheden en kennis is heel goed nieuws voor onze klanten.”

Partners