29-09-2021

Progress kondigt overname aan van Kemp Technologies

Deel dit bericht

Progress heeft aangekondigd dat een definitieve overeenkomst is gesloten voor de overname van het niet-beursgenoteerde Kemp. Kemp Technologies is leverancier van de producten Loadmaster en Flowmon die helpen bij het leveren, optimaliseren en beveiligen van applicaties en netwerken in cloud- en hybride omgevingen.

Met de overname breidt Progress haar portfolio uit op het gebied van DevOps, Application Development, Data Connectivity en Digital Experience, door toevoeging van Application Experience Management (AX).

Volgens CEO Yogesh Gupta van Progress erkennen meer dan ooit dat hun applicaties altijd beschikbaar en zeer performant moeten zijn. “De Kemp-producten voorzien precies in deze behoefte en vormen een aanvulling op ons portfolio van best-in-class producten voor het ontwikkelen, implementeren en beheren van applicaties met een grote impact. De overname van Kemp bevordert ook onze totale groeistrategie.”

Kemp Loadmaster en Flowmon Network Visibility producten monitoren de prestaties van applicaties en verdelen en balanceren verkeer en workloads over servers, in de cloud of on premise, waardoor hoge prestaties en beschikbaarheid worden gegarandeerd. Ze doen dit door gebruik te maken van machine learning om afwijkingen te identificeren en IT-professionals te waarschuwen voordat eindgebruikers er last van hebben. Deze mogelijkheden vormen een aanvulling op het Progress-aanbod, zoals WhatsUp Gold op het gebied van gebruiksvriendelijk netwerkbeheer.

Details van de transactie
Progress zal Kemp overnemen voor 258 miljoen dollar in contanten. De overname zal naar verwachting in oktober 2021 worden afgerond, afhankelijk van het verkrijgen van goedkeuringen van toezichthouders en het voldoen aan andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Partners