30-09-2021

HPE GreenLake Edge-to-Cloud-platform biedt Analytics en Data Protection

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise presenteert een reeks clouddiensten voor het HPE GreenLake edge-to-cloud-platform. HPE betreedt hiermee twee grote, snelgroeiende softwaremarkten: unified analytics en databescherming. Samen versnellen deze innovaties HPE's transitie naar een cloud services bedrijf.

De nieuwe services, die een aanvulling zijn op het groeiend portfolio van HPE GreenLake clouddiensten, stellen klanten in staat om flexibel te innoveren, tegen lagere kosten. Ze omvatten het volgende:
• HPE GreenLake voor analytics - open en unified analytics-clouddiensten om alle data en applicaties overal te moderniseren; on-premises, aan de edge en in de cloud.
• HPE GreenLake voor data protection - disaster recovery en back-up clouddiensten om klanten te helpen ransomware aan te pakken en data te beveiligen van edge-to-cloud.
• HPE Edge-to-Cloud Adoption Framework en automatiseringstools - een uitgebreide, bewezen set van methodologieën, expertise en automatiseringstools om het proces om overal de ervaring van de cloud te hebben, te versnellen en risico's te verminderen.

Unified Analytics- en Data Lakehouse-clouddiensten voor hybride omgevingen
De nieuwe clouddiensten zijn beschikbaar op het edge-to-cloud-platform van HPE GreenLake en zijn cloud-native gebouwd. De services voorkomen complexe datamigraties naar de publieke cloud door een elastic unified analytics-platform te bieden voor data en applicaties on-premise, aan de edge en in publieke clouds. Vanaf nu kunnen analytics- en data science-teams on premise gebruik maken van de eerste cloud-native oplossing in de industrie, beter gebruik maken van Apache Spark-lakehouses en AI- en ML-workflows versnellen. De HPE GreenLake clouddiensten omvatten HPE Ezmeral Unified Analytics, een uniform analytics- en data lakehouse-platform geoptimaliseerd voor on-premise implementatie van de edge tot de cloud, de HPE Ezmeral Data Fabric Object Store, een Kubernetes-native object store geoptimaliseerd voor analytische prestaties en uitbreiding van het HPE Ezmeral Partner Ecosysteem. De HPE Ezmeral Marketplace levert een snelgroeiende set van gevalideerde full-stack oplossingen van ISV-partners waarmee klanten hun analytics engines kunnen bouwen.

Databescherming van edge tot cloud
HPE betreedt de data protection as-a-service markt met HPE GreenLake voor databescherming, nieuwe cloud services, ontworpen om databescherming te moderniseren van de edge tot de cloud, ransomware aanvallen op te vangen, en snel dataherstel te leveren.
HPE Back-up en recovery service: Back-up as-a-service biedt, op beleid gebaseerde, orkestratie en automatisering aan om van virtuele machines in hybride cloud, van klanten een back-up te maken en te beschermen. Daarbij elimineert HPE de complexiteit van het beheren en back-uppen van hardware, software en cloud-infrastructuur.
HPE GreenLake voor Disaster recovery: Na de afronding van de Zerto-overname is HPE van plan om Zerto's toonaangevende disaster recovery dienst te leveren via HPE GreenLake. Met die dienst kan HPE klanten helpen binnen enkele minuten te herstellen van ransomware-aanvallen. Zerto biedt best-in-class hersteltijden zonder impact op de bedrijfsvoering voor alle herstelscenario's.

Datagedreven automatiseringstools
HPE kondigde ook een bewezen set van methodologieën en automatiseringstools aan om organisaties in staat te stellen een data-gedreven aanpak te hanteren om het optimale cloud operating model te bereiken voor alle omgevingen:
• Het HPE Edge-to-Cloud Adoption Framework maakt gebruik van de expertise van HPE in het leveren van on-premise oplossingen, om te voldoen aan een breed scala van zakelijke behoeften van klanten over de hele wereld. HPE heeft een aantal kritische domeinen geïdentificeerd die bedrijven moeten evalueren en meten om een effectief cloud operating moel uit te voeren. Deze domeinen, waaronder strategie en management, mensen, de uitvoering, innovatie, applicaties, DevOps, data en beveiliging, vormen de kern van het HPE Edge-to-Cloud Adoption Framework.
• De operationele ervaring van de cloud wordt verbeterd met de toonaangevende AI Ops voor infrastructuur; HPE InfoSight. Die infrastructuur observeert nu voortdurend applicaties en workloads die draaien op het HPE GreenLake edge-to-cloud-platform. Deze nieuwe toevoeging, genaamd HPE InfoSight App Insights, detecteert anomalieën in applicaties, geeft prescriptieve aanbevelingen en houdt de applicatie workloads draaiende zonder storingen te veroorzaken. HPE CloudPhysics levert datagestuurde inzichten voor slimmere IT-beslissingen van de edge tot de cloud. Hierdoor kan IT de plaatsing van applicatie workloads optimaliseren, infrastructuurdiensten van de juiste omvang inkopen en kosten verlagen.

HPE GreenLake voor analytics en HPE GreenLake voor data protection zullen begin 2022 beschikbaar komen. Het HPE Edge-to-Cloud Adoption Framework is nu beschikbaar.

Partners