05-10-2021

Red Hat Ansible Automation Platform 2 bevordert cloud-native automatisering

Deel dit bericht

Red Hat kondigt Red Hat Ansible Automation Platform 2 aan. Deze versie is de nieuwe standaard voor hybride cloud-automatisering, waarmee organisaties automatisering veel breder in het applicatie developmentproces kunnen toepassen.

Nu hybrid- en multicloud-computing essentiële IT-middelen zijn geworden, hebben IT-organisaties platformen nodig waarmee ze deze infrastructuren kunnen automatiseren. Een platform waarmee ze zowel traditionele systemen als moderne clouddiensten kunnen beheren, of die nu in het datacenter van de organisatie draaien of in edge-omgevingen.

Ansible Automation Platform 2 is volledig aangepast naar deze hybrid cloud-native wereld, en biedt IT-teams gestandaardiseerde automatiseringsmogelijkheden. Zo kunnen ze met de automation controller (voorheen Ansible Tower) betrouwbaarder, consistenter, on demand en op een schaalbare manier automatisering inzetten. Doordat de automatiseringstaken systematisch gestandaardiseerd worden, verlaagt het de kans op onregelmatigheden binnen de organisatie.

Verder biedt het Ansible Automation Platform met automation mesh de mogelijkheid om verschillende automatiseringscomponenten met elkaar te verbinden, inclusief statuscontroles van de automatiseringen binnen de hele IT-omgeving. Automation mesh kan met verschillende omgevingen en verspreide netwerken verbinding maken, wat resulteert in meer flexibiliteit, zonder dat dit ten koste gaat van de beveiliging. Bovendien zorgt dit ervoor dat organisaties automatisering beter kunnen inzetten en uitbreiden.

Automatisering voor developers en IT
Nu automatisering ook in de hybride cloud toegepast wordt, zijn de beheertools niet alleen meer bedoeld voor specialisten. Zowel IT-operations-teams als ontwikkelaars moeten nu in staat zijn hun taken te automatiseren. Hiervoor is automatiseringstechnologie nodig die gemakkelijk overdraagbaar, flexibel en schaalbaar is om in alle IT-omgevingen gebruikt te worden. Ansible Automation Platform 2 biedt automatiseringsmogelijkheden voor de hele IT-organisatie door zijn cloud-native architectuur. Daarnaast biedt het platform nieuwe samenwerkings- en ontwikkelaarstools voor het maken, testen, distribueren en beheren van automatiseringscontent.

Ansible Automation Platform 2 introduceert automation execution environments (die Ansible Engine vervangen). Dit zijn op zichzelf staande automatiseringsomgevingen die eenvoudig kunnen worden gerepliceerd binnen een organisatie. Teams kunnen hiermee sneller automatiserings-tooling beschikbaar stellen voor verschillende omgevingen. Daarnaast verminderen ze hiermee de operationele overhead en complexiteit van het onderhouden van een standaard automatiseringsplatform aanzienlijk.

Met de Automation Content Navigator kunnen teams sneller valideren dat de automatiserings-content naar behoren werkt, zelfs in de grootste omgevingen. Dit helpt automatiseerders, van ontwikkelaars tot systeembeheerders, om de operationele consistentie van hun systemen te bewaken, van ontwikkelaarswerkstations tot staging-platforms en productiesystemen.

Open hybride cloud- en edge-portfolio
Ansible Platform 2 biedt verbeterde samenwerkingsmogelijkheden, waarmee de workflow- en ontwikkelingssilo’s worden doorbroken, die vaak bestaan tussen traditionele servers, virtuele machines en cloud-native clusters met Red Hat OpenShift.
De Red Hat Ansible Automation Platform Operator integreert Ansible Automation Platform direct met Red Hat OpenShift, waardoor cloud-native implementatie van automatiseringsclusters soepeler verloopt. Data kan eenvoudiger worden beheerd en gemigreerd. Verder zorgen verbeteringen van de platformprestaties ervoor dat automatisering beter geïntegreerd is in cloud-native processen.

Partners