25-10-2021

Yenlo neemt Datacon over voor bundeling krachten in integratielandschap

Deel dit bericht

Yenlo neemt het in Nederland en België gevestigde IT-bedrijf Datacon over. Met deze krachtenbundeling vergroten beide API- en integratiespecialisten de marktkansen en elkaars capaciteiten. Voor Yenlo is het een stap die haar groeistrategie verder versterkt. Voor Datacon is het een stap die het bedrijf helpt om grotere internationale klanten in nieuwe markten te bereiken.

De integratie van Datacon in Yenlo zal geleidelijk verlopen, waarbij beide organisaties het gezamenlijk dienstenpakket in eerste instantie afzonderlijk van elkaar zullen aanbieden. Datacon’s CEO en medeoprichter Meindert van Duijvenbode zal plaatsnemen in de raad van bestuur van de Yenlo Group. “Met deze stap kan Datacon haar ambitie als multi-vendor API- en integratiespecialist op internationaal niveau veel sneller realiseren. Hoewel onze huidige marktimpact gezond en in lijn is met die ambitie, vergroot de opname in de Yenlo Group ons vermogen om op te schalen en toegang te krijgen tot nieuwe markten en klanten. We zijn enorm trots op de reis die Datacon tot nu toe heeft afgelegd en zijn verheugd met deze prachtige stap”, aldus Van Duijvenbode.

Volgens CEO & medeoprichter Ruben van der Zwan van Yenlo brengt Datacon een schat aan kennis met zich mee die van voordeel zal zijn voor huidige en toekomstige klanten van Yenlo. “Er is een bekend spreekwoord dat luidt: If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. Daarom kondigt Yenlo met gepaste trots deze bundeling van krachten aan, die beide partijen veel voordelen oplevert. Yenlo breidt hiermee haar API-, Integratie- en Identity Management expertise uit en maakt hiermee een belangrijke stap naar een multi-vendor integratiespecialist. De overname onderstreept onze ambitie om marktleider te worden op het gebied van API- en integratietechnologie in West-Europa en Noord-Amerika.”

De dagelijkse operatie en diensten van zowel Yenlo als Datacon blijven voorlopig gescheiden, waarbij Datacon in de komende periode geleidelijk zal fuseren met Yenlo. Door de overname van Datacon onstaat een onderneming met 180 experts in het API-, Integratie- en Identity Management domein. Met een jaarlijkse omzet van meer dan 25 miljoen euro neemt de Yenlo Group in deze markt een leidende positie in. De overname past in de groeistrategie van Yenlo en zal de eerste van meerdere zijn in het komende jaar om haar diensten in West-Europa en Noord-Amerika te versterken.

Partners