25-10-2021

HashiCorp en Microsoft bieden veilig remote access voor Azure Active Directory

Deel dit bericht

HashiCorp, aanbieder van multi-cloud infrastructuur automation software, gaat de samenwerking met Microsoft uitbreiden om een oplossing te leveren waarmee het eenvoudig wordt om overal veilig remote toegang te krijgen tot diensten, applicaties en servers, als onderdeel van een zero trust security framework, met behulp van HashiCorp Boundary en Microsoft Azure Active Directory (Azure AD).

De combinatie van HashiCorp’s Boundary, die zorgt voor veilige remote toegang, met Microsoft's enterprise identity platform, Azure AD, maakt veilige toegang tot applicaties en kritische systemen makkelijker. De oplossing maakt het gebruik van fijnmazig autorisatiebeleid mogelijk op basis van de vertrouwde identiteiten binnen een organisatie. HashiCorp en Microsoft leveren een hechte integratie tussen Boundary en Azure AD om naadloze, geautomatiseerde onboarding te bieden voor Azure identiteiten, targets, rollen en machtigingen in een Boundary-omgeving.

"Security-aanvallen nemen toe en worden elk jaar verstorender en kostbaarder. Daar komt nog bij dat steeds meer werknemers op afstand werken, waardoor het moeilijker wordt om te bepalen 'wie en wat' te vertrouwen", zegt Armon Dadgar, co-founder & CTO van HashiCorp. "Security op basis van perimeters en traditionele tools voor privileged access management zijn niet langer voldoende in steeds dynamischer cloud-omgevingen. De tijd voor zero trust security is aangebroken en in samenwerking met Microsoft bouwen we een veilige remote access oplossing die voorop loopt in cloud security en zero trust."

Risico op wildgroei
De behoefte aan veilige remote toegang tot dynamische omgevingen neemt snel toe. Legacy-oplossingen, die werden gebouwd voor het beveiligen van toegang tot het privénetwerk van een organisatie, zijn echter niet gebouwd om effectief te schalen in multi-cloud omgevingen. De overhead om configuraties en toegang te beheren via zeer handmatige security workflows belemmert de productiviteit van werknemers en verhoogt het risico op wildgroei van credentials en de kans op een breach. Deze samenwerking brengt HashiCorps’s oplossing voor veilige remote access samen met Microsoft’s enterprise identity platform om gebruikers snel en eenvoudig toegang te geven tot toepassingen en bedrijfskritische systemen met fijnmazige autorisatie.

"HashiCorp en Microsoft hebben een gedeelde visie over hoe de houding ten opzichte van security kan worden verbeterd terwijl de toegang tot cruciale resources en infrastructuur in een multi-cloud, remote omgeving wordt uitgebreid. We hechten veel waarde aan onze relatie met HashiCorp omdat beide bedrijven multi-cloud automatisering en security zo serieus nemen," zegt Sue Bohn, vice president, Identity and Network Access division, Microsoft.

In clouds, lokale datacenters en low-trust netwerken biedt Boundary een ongecompliceerde oplossing die de toegang tot applicaties en cruciale systemen beschermt en beveiligt door gebruik te maken van vertrouwde identiteiten zonder het onderliggende netwerk bloot te geven. Boundary is te integreren met bekende identiteitsplatformen, zoals Azure Active Directory, Okta, Ping en vele anderen die OpenID Connect ondersteunen.

Partners