27-10-2021

Okta verbetert Customer Identity en biedt Auth0 Identity Platform op Azure

Deel dit bericht

Identity-provider Okta heeft verbeteringen aangekondigd voor zowel het Okta als Auth0 aanbod voor Customer Identity and Access Management (CIAM), bijgewerkte beschikbaarheid van Okta Workflows en de lancering van het Auth0 Identity Platform op Microsoft Azure.

Okta presenteert de plannen om te gaan opereren als één gecombineerd bedrijf met twee CIAM-productunits van zowel Okta als Auth0, waardoor klanten meer keuze hebben in hoe ze CIAM willen inzetten.

De investeringen in Okta's CIAM-aanbod omvatten de releases van mogelijkheden als:
• Device Authorization Grant: Vereenvoudig en beveilig de registratie en toegang voor eindgebruikers met betrekking tot input-beperkte, gedeelde en IoT-apparaten (zoals Smart TV-apps, slimme luidsprekers, kiosken en terminals), waardoor de gebruikerservaring wordt verbeterd, het aantal afgebroken registraties wordt verminderd en de veiligheid voor gebruikers wordt verhoogd - ongeacht de interface.
• Branding: Ga sneller live met consistente branding voor login, foutmeldingspagina's en e-mailtemplates zonder uren aan develop-tijd te verspillen. Klanten kunnen hun brandingtemplates implementeren zonder aangepaste code toe te voegen, wat uiteindelijk zorgt voor implementatiegemak.
• Aangepaste beheerdersrollen: Stel Super Admins in staat om het principe van de minste privileges te volgen door granulaire rollen voor admins te creëren om hun gebruikers, groepen en applicaties te beheren. Pas eenvoudig een flexibele beheeraanpak toe die past bij elke unieke organisatiestructuur, zodat iedere beheerder het juiste toegangsniveau heeft.

Okta Workflows
Tijdens Okta heeft ook vernieuwde beschikbaarheid aangekondigd voor Okta Workflows en een stand alone-aanbod met uitgebreide mogelijkheden. Okta Workflows automatiseert complexe identity-centrische bedrijfsprocessen voor veel van 's werelds toonaangevende merken. Nu meer dan ooit tevoren, kunnen klanten gebruik maken van de kracht van identity om uitdagingen op het gebied van beveiliging, productiviteit en gebruikerservaring op te lossen en kunnen zij kiezen uit verschillende ontwikkelstijlen, van low-code tot no-code. Iedere klant kan nu gebruik maken van de kracht van Okta Workflows om elke identity use case op te lossen: van provisioning en security tot customer privacy en meer. Klanten kunnen kosteloos aan de slag met de optie om na vijf workflows te upgraden.

Vooraf gebouwde connectoren voor Jamf en Microsoft Teams; nieuwe vooraf geconfigureerde sjablonen
Nieuwe vooraf gebouwde connectoren voor Okta Workflows naar Jamf en Microsoft Teams stellen klanten in staat om eenvoudig de beste productiviteits- en device ops-tooling te integreren. Daarnaast kunnen sjablonen voor Okta Workflows worden gedownload en gebruikt zoals ze zijn, of kunnen deze worden aangepast aan de unieke behoeften van hun organisatie om de integratie nog meer plug-and-play te maken. De nieuwe sjablonen die beschikbaar zijn voor klanten, zijn onder andere: Suspicious Activity Alerts; Voorwaardelijke toegang na documentondertekening; Gepersonaliseerde, omni-channel ervaringen met Progressive Profiling.

Auth0 Identity Platform op Microsoft Azure
Om klanten meer keuze, schaalbaarheid en betrouwbaarheid te kunnen bieden heeft Okta de lancering aangekondigd van het Auth0 Identity Platform, dat een productunit is binnen Okta, op Microsoft Azure. De lancering geeft klanten de mogelijkheid om vanuit Auth0 te kiezen voor Azure als cloud deployment-optie.

Organisaties moeten vaak een moeilijke keuze maken tussen het selecteren van een CIAM-oplossing die hun productdifferentiatiedoelen ondersteunt of een oplossing die voldoet aan hun technische eisen en wettelijke vereisten. Auth0's moderne identity-platform neemt deze noodzaak om te kiezen weg door organisaties te voorzien van tools die zijn ontworpen om de beveiliging, compliance en data residency behoeften te ondersteunen die op hen van toepassing kunnen zijn. De belangrijkste voordelen van het Auth0 Identity Platform op Azure zijn: Technology Stack Alignment; Data Residency; Gestroomlijnde ervaring met Private Cloud.

Partners