10-11-2021

Lenovo lanceert Data Science Workstation Portfolio

Deel dit bericht

Om klanten te helpen beter gebruik te maken van hun data lanceert Lenovo een next generation data science-werkstations. Deze werkstations bieden een complete out of the box-oplossing en leveren krachtige hardware, vooraf geïnstalleerde softwaretoepassingen, ThinkShield-beveiliging en speciale ondersteuning die nodig is om productiviteit op te voeren in uitdagende AI workflows.

Om gebruik te kunnen maken van de overvloedige hoeveelheden data waarover organisaties nu beschikken, moeten deze eerst uit silobronnen worden gehaald (data lakes, IoT-sensoren en -apparaten) en vervolgens worden voorbereid en getraind. Daarna zijn ze klaar om te worden ingezet als bruikbare AI die de voorspellende inzichten levert waarop bedrijven vertrouwen. Zoals elke AI-gebruiker zal beamen, besteden ze ongeveer 90 procent van hun tijd aan het voorbereiden en verwerken van data. Het zijn met name deze taken waar de werkstations in uitblinken, omdat deze workflows zowel arbeidsintensief als rekenkundig geavanceerd zijn.

Hybride remote computing
Met de nieuwe data science-werkstations van Lenovo wordt de inzet van de volledige IT-infrastructuur van een AI-professional gestroomlijnd en geoptimaliseerd om te voldoen aan de extreme vermogens- en prestatie-eisen van de meeste AI-workflows. De werkstations ondersteunen hybride remote computing en kunnen worden aangeschaft via het Device-as-a-Service (DaaS)-programma van Lenovo. Bovendien kunnen de op maat gemaakte werkstations worden gecombineerd met andere ThinkEdge- en ThinkSystem AI-hardware, -software en -diensten van Lenovo, waardoor gebruikers toegang krijgen tot een compleet end-to-end oplossingsportfolio voor het implementeren van AI-projecten.

Het data science-werkstationportfolio omvat de krachtige ThinkStation P520 en P920 desktopwerkstations, evenals de nieuwste generatie ThinkPad P1 en P15 mobiele werkstations, die kunnen worden geconfigureerd om te voldoen aan de individuele AI-workflowvereisten van gebruikers. ThinkStation desktop werkstations worden aangedreven door Intel Xeon processoren, tot 2 TB ECC geheugen, optioneel Intel Optane DC Persistent Memory en beschikken over ondersteuning voor meer dan 20 TB aan opslagruimte. Mobiele werkstations uit de ThinkPad P-serie worden aangedreven door Intel Xeon-processoren, tot 128 GB geheugen en zijn verkrijgbaar in diverse schermformaten, gewichten en vormfactoren.

Data Science-besturingssysteem
Daarnaast zijn deze data science-werkstations ook voorzien van het nieuwe Lenovo Data Science-besturingssysteem. Dit aangepaste Linux OS, gebaseerd op Ubuntu 20.04 LTS, is configureerbaar als fabrieksoptie en beschikt over veel van de meest gangbare machine- en deep learning-frameworks, AI-ontwikkeltools en data-analysesoftwaretoepassingen. Ontwikkelaarstools zoals de Intel OneAPI AI analytics toolkit leveren vooraf afgestemde AI-frameworks voor veel voorkomende data science workflows.

Partners