25-11-2021

Thales introduceert CipherTrust Intelligent Protection

Deel dit bericht

Thales heeft CipherTrust Intelligent Protection gelanceerd als vervolg op het succes van het CipherTrust Data Security Platform. Deze nieuwe oplossing vereenvoudigt de operationele complexiteit nog meer en versterkt de inspanningen op het gebied van databeveiliging. Dit laatste gebeurt met geautomatiseerde processen waarmee gevoelige data overal kan worden ontdekt, beschermd en gecontroleerd.

Met behulp van CipherTrust Intelligent Protection wordt alle gevoelige informatie beveiligd zonder de extra kosten en complexiteit van traditionele databeschermingsproducten en -diensten. Zodra de gevoelige data is ontdekt en geclassificeerd op basis van kwetsbaarheden en andere risicoprofielen, beschermt de nieuwe oplossing de risicodragende data automatisch met encryptie en robuuste toegangscontroles.
 
CipherTrust Intelligence Protection is een oplossingsconfiguratie binnen het Thales CipherTrust Data Security Platform dat samenwerkt met CipherTrust Manager, CipherTrust Data Discovery & Classification en CipherTrust Transparent Encryption – een alles-in-één-oplossing die een uniforme aanpak levert. CipherTrust Intelligence Protection verbetert en versnelt de naleving van regelgeving met automatische databeschermingscontroles. Daarnaast biedt het eenvoudig te gebruiken, voorgeprogrammeerde tools om snel en effectief ongestructureerde, gevoelige data on-premise en in de cloud te beveiligen.
 
Vermindering van complexiteit
Nu organisaties kampen met groeiende datasets, hybride werken en een toenemend gebruik van multi-clouddiensten, brengt een gebrek aan zichtbaarheid hun gevoelige data in gevaar. Uit het Thales Data Threat Report 2021 blijkt dat het gebruik van cloud-infrastructuur nieuwe risico’s met zich meebrengt, naarmate de datafootprint van een organisatie groter wordt en de bezorgdheid over de operationele complexiteit toeneemt. Een kwart (24%) van de respondenten zegt volledig op de hoogte te zijn van waar hun data is opgeslagen. Beleidsregels zijn eenvoudig te configureren met ingebouwde templates zodat ongestructureerde, gevoelige data snel ontdekt en geclassificeerd kan worden om data on-premise en in de cloud te beschermen.

Snellere naleving van regelgeving
Organisaties moeten vandaag de dag blijven voldoen aan een breed scala aan wetten en regels, waaronder AVG, CCPA, HIPAA en PCI DSS. Wet- en regelgeving op het gebied van dataprivacy is nooit statisch. Er verschijnen regelmatig nieuwe wetten en regels, en bestaande regels worden vaak verbeterd. Hierdoor is het moeilijk om alles bij te houden. Een geïntegreerde en geautomatiseerde oplossing helpt blinde vlekken en menselijke fouten te elimineren, wat een aanzienlijk verschil maakt bij de naleving van diverse regelgevingen.

Beveiligingshiaten opsporen
Het is van cruciaal belang om een manier te vinden om snel hiaten in de compliance van data en potentiële beveiligingsrisico’s te identificeren. Het gebruik van de high performance en accurate discovery engine is een uiterst nuttige manier om data te vinden die onderhevig is aan regelgeving waarvan organisaties zich misschien niet eens realiseren dat deze bestaat. CipherTrust Data Discovery & Classification biedt op risico-gebaseerde richtlijnen over welke specifieke data moet worden versleuteld. Door dit ontdekkingsproces aan CipherTrust Transparent Encryption te koppelen, kunnen organisaties snel en automatisch beveiligingslacunes opsporen en dichten.

Company:

Thales

Partners