30-11-2021

Appronto ontwikkelt vitaliteitsapp voor Zorg van de Zaak Netwerk

Deel dit bericht

Appronto, specialist in low-code business-applicaties en cloud-integraties ontwikkelt voor bedrijfszorgorganisatie Zorg van de Zaak Netwerk een applicatie, die het verbeterpotentieel van vitaliteit in een vroeg stadium signaleert en werknemers helpt fit en vitaal te blijven.

Door gamification, bijzondere acties en prijzen wordt gezond gedrag bij werknemers op een slimme en innovatieve manier gestimuleerd. Met de app, wil Zorg van de Zaak Netwerk bedrijven helpen bij het voeren van een proactief gezondheidsbeleid.
De professionals van Zorg van de Zaak Netwerk helpen organisaties bij verzuim en reïntegratie, maar ook bij preventie en het bevorderen van vitaliteit. Zowel bedrijven als werknemers zijn erbij gebaat om tijdig mogelijke factoren voor verzuim te herkennen en actie te ondernemen. In een uitgebreid voortraject met Appronto is met een aantal experts van Zorg van de Zaak Netwerk in kaart gebracht hoe een applicatie hierbij kan helpen.

Alle gezondheidsinformatie blijft privé
Het project heeft als doel om een informatieve en interessante app voor medewerkers te ontwikkelen die hun eigen vitaliteit belangrijk vinden en deze willen verbeteren. Belangrijk is daarbij dat de data anoniem verwerkt wordt dus derden of werkgever krijgen geen persoonlijke of gezondheidsinformatie te zien.

Gepersonaliseerde content
In de app is volop informatie met een serieuze ondertoon te vinden, zoals gezonde recepten of tips voor een betere nachtrust. De content in de applicatie wordt gepersonaliseerd aangeboden. Naast het instellen van interessegebieden kan een gebruiker, bij de start een vitaliteitstest invullen en kiezen voor een volledige test of de light-versie. Aan de hand van deze tests zal de app suggesties voor content geven en kunnen er haalbare doelen gesteld worden.
Een interessante bijkomende uitdaging voor Appronto is het gebruik van de app aantrekkelijk maken en houden. Naast het bijhouden van persoonlijke vitaliteitsdoelen, zoals het aantal gelopen stappen of inzicht in hoeveel je bent afgevallen, ontvangen gebruikers daarom via de nieuwsfeed in de app informatie over de door hen opgegeven interessegebieden. Ook krijgen ze content met kortingscodes en andere beloningen te zien.  

Begin 2022 live
De applicatie wordt begin volgend jaar eerst intern bij het Zorg van de Zaak Netwerk uitgerold en zal daarna ook voor klanten beschikbaar worden. Een team van twee developers, een front-end developer en solutions architect van Appronto gaan de komende maanden samen met Digitall Health dat ook onderdeel is van Zorg van de Zaak Netwerk, aan de slag om dit voor elkaar te krijgen.

Partners