06-12-2021

IT-dienstverlener Xebia viert twintigjarig bestaan

Deel dit bericht

Het van oorsprong Nederlandse IT-consultancybedrijf Xebia viert haar twintigjarig jubileum. De organisatie groeide in de afgelopen twee decennia uit van een lokaal team Java-architecten naar een wereldwijde speler met 3500 medewerkers en werd zodoende een autoriteit binnen verschillende IT-servicedomeinen.

Xebia kenmerkt zich door de snelheid en kennis waarmee het hoogwaardige diensten levert in domeinen als cloud, data, AI, agile, DevOps en softwareconsultancy. Het richt zich voornamelijk op projecten die kennis en intelligentie vergen. Van kleine teams met extreem veel expertise tot grotere teams die voor de grootste klanten ter wereld werken.

In de afgelopen jaren baarde Xebia opzien vanwege zijn sterke groei via onder meer de buy-and-buildstrategie. Het bedrijf completeerde dit jaar alleen al vijf partnerships en blijft zo expertise aan het portfolio toevoegen om klantverwachtingen te overtreffen. Daarmee breidt de IT-dienstverlener uit op gebied van medewerkers, kennis, skills en ook het aantal landen waarin het actief is.

“20 jaar geleden startte Xebia met een basisprincipe dat vandaag de dag nog steeds geldt: trek de grootste talenten in de markt aan en zorg dat ze de coolste projecten hebben om aan te werken”, zegt Andrew de la Haije, CEO van Xebia. “Iedereen die bij Xebia werkt of gewerkt heeft is onderdeel van ons verhaal en heeft vanuit allerlei verschillende achtergronden en met veel ambitie een bijdrage gehad aan deze mijlpaal. Dit vormt een sterke fundering om klanten via onze diepgaande kennis en ervaring te blijven ondersteunen bij het stimuleren van hun digitale versnelling.”

Partners