07-12-2021

Celonis EMS beschikbaar op Red Hat OpenShift Service on AWS

Deel dit bericht

Red Hat, IBM en Celonis kondigen aan dat het Celonis Execution Management System (EMS) als beheerde clouddienst beschikbaar is op Red Hat OpenShift Service on Amazon Web Services (AWS) (ROSA). AWS is het eerste publieke cloudplatform dat Celonis EMS op Red Hat OpenShift aanbiedt. In de nabije toekomst wordt Red Hat ondersteuning ook verwacht voor andere publieke clouds, waaronder Google Cloud Platform, IBM Cloud en Microsoft Azure.

In april 2021 zijn Red Hat, IBM en Celonis een strategische samenwerking aangegaan om wereldwijde organisaties te helpen hun zakelijke slagkracht te versterken door middel van process mining, data intelligence en automatisering. Ondanks dat organisaties biljoenen dollars investeren in digitale transformatie, van next-generation applicaties tot cloud-gebaseerde systemen, hebben veel van hen nog steeds moeite om het volledige potentieel te realiseren. Dit is vaak het gevolg van inefficiëntie en hiaten in de processen, datasilo’s en een toenemende IT-complexiteit.

ROSA, dat wordt beheerd en ondersteund door Red Hat en AWS, biedt een kant-en-klaar applicatieplatform waarmee organisaties eenvoudiger gecontaineriseerde applicaties op OpenShift on AWS kunnen bouwen, schalen en beheren. De dienst combineert de innovatie, flexibiliteit en open basis van het enterprise Kubernetes-platform, Red Hat OpenShift, met de schaal en kracht van AWS. Met deze krachtige combinatie van infrastructuur en operationeel beheer kunnen organisaties zich puur richten op het leveren van zakelijke waarde door cloud-native transformatie.

Met Celonis EMS op ROSA kunnen organisaties hun bedrijfsprocessen analyseren en optimaliseren, gesteund door de expertise van Celonis, IBM Consulting en Red Hat. Celonis levert zijn EMS aan organisaties om data, intelligentie en actie te verweven, waarmee ze hun gegevens vervolgens in kernsystemen kunnen gebruiken, zoals enterprise resource planning (ERP) en customer relationship management (CRM). Door data uit deze systemen in realtime te analyseren kan Celonis EMS op intelligente wijze de volledige mogelijkheden voor proces-executie voor organisaties identificeren en ontsluiten.
 
Met Celonis EMS op ROSA kunnen organisaties zich richten op bedrijfsverbeteringsprocessen, waarbij ze profiteren van de Kubernetes-innovatie en hun time-to-value kunnen versnellen. Verder vermindert het de complexiteit van de cloudinfrastructuur en biedt het flexibele implementatiemogelijkheden.

Sinds de strategische alliantie die eerder dit jaar werd gesloten heeft IBM Consulting Celonis EMS ingebed in de IBM Garage Methodology en heeft Celonis IBM onlangs erkend als Global Alliance Partner of the Year. Door Celonis EMS te integreren en de mogelijkheden van het Red Hat OpenShift-platform te gebruiken, wil IBM Consulting de kracht van business execution in handen geven van IBM-consultants in verschillende regio's en sectoren.

Partners