14-12-2021

Qualys CloudView voegt beveiliging toe voor Infrastructure as Code

Deel dit bericht

Qualys maakt bekend dat het scannen van Infrastructure as Code (IaC) toevoegt aan haar CloudView-applicatie. Met deze oplossing kunnen misconfiguraties al vroeg in de ontwikkelingscyclus ontdekt en verholpen worden. Dit voorkomt risico's in de productieomgeving.

Volgens het (ISC)2 2021 Cloud Security Report zijn securityprofessionals van mening dat een verkeerde configuratie van IT-middelen de grootste bedreiging is voor public clouds. Misconfiguraties worden vaak pas na de implementatie ontdekt, waardoor bedrijven te maken krijgen met veel meer aanvalsmogelijkheden die ze kwetsbaarder maken. Organisaties gebruiken steeds vaker Infrastructure as Code (IaC) om cloud-native applicaties te implementeren en hun cloudinfrastructuur in te richten. Daarom is het belangrijk om beveiliging eerder in het ontwikkelingsproces op te nemen om misconfiguraties al tijdens het ontwerpstadium van IaC te identificeren en te verhelpen. Het tijdig detecteren van beveiligingsproblemen versnelt de levering van veilige applicaties en bevordert de samenwerking tussen DevOps- en beveiligingsteams. Maar nog belangrijker is dat er zo een beter beveiligingsbeleid in de productieomgeving kan worden doorgevoerd.

Qualys CloudView biedt inzicht in en beveiliging van taken in public clouds en beoordeelt de IaC-ontwerpen nu ook op misconfiguraties. Deze IaC-controles zijn geïntegreerd in de softwareontwikkelingscyclus zodat alleen code die voldoet aan de beveiligingsstandaarden van de organisatie geïmplementeerd wordt. Qualys Cloud Platform biedt volledig inzicht en combineert in één dashboard de status van runtime en build-time plus de verschillen tussen beide.
Met de nieuwe mogelijkheden kunnen organisaties de beveiligingsstatus in de CI/CD-pipeline beoordelen, voldoen aan de aanbevolen procedures voor beveiliging en industrienormen naleven.

Qualys CloudView met IaC Security bevindt zich momenteel in de bètafase en komt later dit jaar beschikbaar.

Partners