16-12-2021

MonetDB Solutions verzekert zich van investering van partner ServiceNow

Deel dit bericht

MonetDB Solutions - een in 2013 opgerichte spin-off van de ontwikkelaars van MonetDB - heeft een investering van digital workflow management bedrijf ServiceNow binnengehaald. MonetDB Solutions zegt het, niet onthulde, bedrag te zullen gebruiken om digitale transformatie in grote ondernemingen te stimuleren en de verdere ontwikkeling van haar enterprise-oplossingen te financieren.

"In de huidige wereld van digitaal zakendoen eisen grote ondernemingen reactiesnelheid van applicaties en snelheid op schaal, en dat vereist een andere benadering van databasetechnologie", zegt CEO en medeoprichter Martin Kersten van MonetDB Solutions. "Samen met ServiceNow zullen we onze Database-as-a-Service omgeving blijven uitbreiden, aangezien MonetDB ook van plan is om te investeren in verdere productinnovatie."

Met de eerste ServiceNow-investering is open-source databasesysteem MonetDB met succes van een pure analytische database engine naar een hybride transactionele en analytische processing engine gebracht, voegt Ying Zhang, COO en mede-oprichter van MonetDB Solutions, toe. "Onze volgende stap is het verrijken van de cloud [data warehouse] oplossingen met een analytics platform gebaseerd op deze krachtige engine. Door elke gebruiker een zorgvuldig uitgebalanceerde oplossing te bieden, kunnen we de verspilling van resources minimaliseren en zo de kosten voor gebruikers verlagen."

De financiering kwam samen met nieuws over een partnerschap tussen MonetDB Solutions en ServiceNow, waarbij de twee bedrijven zullen samenwerken om de open-source database technologie van MonetDB in te bouwen in het Now Platform van ServiceNow. Het Now Platform omvat een reeks workflow tools, waaronder performance analytics, een mobile app builder, AI-powered search, predictive analytics, process optimization, en edge encryption.

MonetDB Solutions zegt dat dit partnerschap de analytics mogelijkheden van het Now Platform zal versterken en hogere transactiesnelheden zal stimuleren voor ServiceNow's grotere klanten.

Partners