22-12-2021

Atos breidt aanbod op gebied van multicloud en security uit door acquisitie Cloudreach

Deel dit bericht

Atos heeft de overname aangekondigd van Cloudreach, een toonaangevende aanbieder van multicloud services, gespecialiseerd in de ontwikkeling van cloud-toepassingen en cloud-migraties, die partnerships heeft met drie hyperscalers.

Cloudreach heeft ruim 600 specialisten in dienst met veel expertise op het gebied van cloud-platforms, applicaties en security. De omzet van Cloudreach zal in het kalenderjaar 2021 naar verwachting ruim 100 miljoen euro bedragen. Het hoofdkantoor van Cloudreach bevindt zich in Londen en daarnaast zijn er kantoren in de Verenigde Staten, Canada, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en India.

Cloudreach is een Premier Consulting Partner van Amazon Web Services (AWS), een Microsoft Azure Expert Managed Services Provider (MSP), een Google Cloud Premier Partner en een Google Cloud Security Partner. Onlangs won het bedrijf de AWS Consulting Partner of the Year Award voor Groot-Brittannië & Ierland. CloudReach beschikt over meer dan 1.000 cetificeringen voor AWS, Microsoft Azure en het Google Cloud Platform.

Als resultaat van deze acquisitie worden de capaciteiten van Cloudreach op het gebied van consulting, transformaties en de ontwikkeling van digitale oplossingen voor klanten - met gebruikmaking van cloud based applicaties, data-analytics en machine learning - geïntegreerd in de hybride en multicloud platforms en gebundeld met Atos’ leiderschap op het terrein van Hybrid Cloud, SAP HANA, Application Modernization, Digital Workplace, Edge Computing, cybersecurity en IoT.
Kort geleden hebben Cloudreach en AWS een strategische samenwerkingsovereenkomst ondertekend om de wereldwijde adoptie van de cloud in een stroomversnelling te brengen. Deze overeenkomst staat aan de basis van een sterke gemeenschappelijke propositie en investeringen in innovaties van de Cloudreach-software, expansie naar andere regio’s en de lancering van een Talent Academy.

De transactie tussen beide partijen is nu onderdeel van officiële goedkeuring van de bevoegde instanties en wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 officieel van kracht.

Company:

Atos, AWS

Partners