31-12-2021

Doculayer versnelt customer onboarding met Intelligent Document Processing

Deel dit bericht

Doculayer.ai, een Intelligent Document Processing (IDP) oplossing voor het analyseren en geautomatiseerd verwerken van documentstromen op basis van AI-technologie, maakt het mogelijk om customer onboarding-processen aanzienlijk te versnellen.

Door gebruik van Doculayer.ai kunnen onder meer financiële instellingen hun klanten sneller en eenvoudiger identificeren en verifiëren voor acceptatie. Door deze doorgaans nog handmatige processen te automatiseren, kunnen organisaties efficiënter werken, fouten voorkomen en kosten besparen.

Consumenten hebben volop keuze uit financiële instellingen die dezelfde of vergelijkbare producten of diensten aanbieden. Naast de prijs is de klantervaring die wordt geboden een cruciale onderscheidende factor. Doculayer.ai speelt hierop in door AI-technologie te gebruiken om één van de eerste ervaringen die klanten met een financiële instelling hebben te optimaliseren. Ook draagt het hiermee bij aan de digitalisering bij instellingen.

Voordat een bank of verzekeraar zaken kan doen met een klant, moeten doorgaans verschillende documenten worden overlegd voor identificatie en verificatie zoals kopieën van identiteitsbewijzen, loonstroken, eigendoms- en andere financiële stukken. Na het indienen van de documenten door de klant gebeurt het grootste deel van de verwerking echter nog steeds handmatig. Dit zorgt voor langere doorlooptijden en een vertraging in het onboarding-proces met alle gevolgen van dien voor de klantervaring.

Handmatige werkzaamheden automatiseren met machine learning
Doculayer.ai zorgt ervoor dat veel handmatige werkzaamheden bij het verwerken van documenten als onderdeel van customer onboarding, worden geautomatiseerd. Daarbij worden ongestructureerde documenten op basis van machine learning-modellen gecombineerd met logica en patronen en omgezet naar gestructureerde klantgegevens. Zo kunnen documenten minimaal 50 procent sneller en met minder fouten worden verwerkt, en worden er bovendien kosten bespaard.

Met optische tekstherkenning converteert Doculayer.ai eerst de gescande documenten naar bewerkbare tekst. Vervolgens worden de documenten geclassificeerd naar documenttype en wordt gecontroleerd of de informatie compleet is. De relevante data wordt uit de documenten geëxtraheerd en automatisch gevalideerd. De oplossing van Doculayer.ai houdt ook rekening met vereisten uit de AVG door automatisch de persoonlijke data als onderdeel van de verwerking, te anonimiseren.

Partners