17-01-2022

Red Hat stelt Hans Roth aan als Sr Vice President en General Manager EMEA

Deel dit bericht

Red Hat kondigt de aanstelling van Hans Roth aan als nieuwe Senior Vice President en General Manager voor de EMEA regio. Roth volgt daarmee Werner Knoblich op die in totaal 18 jaar in dienst is geweest bij Red Hat.

Hans Roth is momenteel Senior Vice President en General Manager van Global Services en Technical Enablement. Sinds hij in 2016 bij Red Hat in dienst trad, heeft Roth zich voornamelijk gericht op het realiseren van IT-transformaties bij klanten, om zo open-source volledig te benutten. Als nieuwe Senior Vice President en EMEA general manager bij Red Hat gaat Roth zich richten op het ontwikkelen en uitvoeren van de bedrijfsstrategie van het bedrijf binnen EMEA.

Hans Roth begon in de technologie rond dezelfde tijd dat Red Hat werd opgericht. “In die tijd doorbrak Red Hat de gevestigde bedrijfsmodellen en democratiseerde het technologie. Het was fantastisch om de afgelopen jaren al onderdeel te zijn van de ontwikkeling van Red Hat. Technologieën als cloud computing, containers, edge en AI/ML veranderen de manier waarop organisaties zakendoen en open source maakt dat mogelijk. Ik ben klaar om deze nieuwe uitdaging aan te gaan en Red Hat samen met onze klanten en partners vooruit te helpen in EMEA."

Roth neemt het stokje over van Werner Knoblich. Knoblich begon in 2003 bij Red Hat, waar hij zich volledig richtte op open source-technologieën, waaronder Red Hat Enterprise Linux. Met een grote focus op open source was er onder zijn leiding een sterke groei zichtbaar binnen EMEA. Red Hat wist onder meer uit te breiden naar 16 nieuwe EMEA-landen. Daarnaast ondersteunde hij Red Hat bij het ontwikkelen van een sterk partnerecosysteem in de regio.

Company:

Red Hat

Partners