20-01-2022

MKB Fonds investeert in software-ontwikkelaar HB Software

Deel dit bericht

MKB Fonds, participatiemaatschappij uit Amstelveen heeft een meerderheidsbelang verworven in HB Software uit Gouda en legt daarmee de basis voor verdere groei in de SaaS-markt. HB Software is een gecertificeerd Microsoft specialist en ontwikkelaar van brancheoplossingen voor bedrijven actief in vastgoed projectontwikkeling, bouwtoelevering en internationale handel. HB Software ontwikkelt deze oplossingen op de ERP-software van Microsoft.

Meer dan 10.000 personen gebruiken de door HB Software ontwikkelde Exsion Reporting en Exsion Corporate. Financiële controllers gebruiken Exsion Reporting voor analyses, maandafsluitingen en managementrapportages. Exsion Corporate wordt gebruikt voor ERP-onafhankelijke financiële consolidatie van grote internationale bedrijven. HB Software realiseert ruim 4 miljoen euro omzet en heeft ruim 24 medewerkers in dienst.

De basis van de oplossingen van HB Software wordt gevormd door Microsoft Dynamics 365 Business Central, de snelst groeiende (cloud-)ERP oplossing ter wereld. Met haar oplossingen biedt HB Software bedrijven in deze de mogelijkheid om met een standaard ERP-pakket van Microsoft te werken, terwijl deze door de HB Software specifiek ontwikkelde oplossingen als een maatpak ervaren wordt (zie www.hbsoftware365.com). Het grote voordeel voor klanten is dat ze probleemloos kunnen meebewegen met de vernieuwing van Microsoft, wat bij een traditionele maatwerkoplossing zeer kostbaar is.

Groeiambitie in samenwerking met MKB Fonds
Met MKB Fonds als nieuwe partner is het de ambitie van HB Software om zowel zelfstandig als via aanvullende overnames de komende jaren substantieel te groeien, zonder de continuïteit van de dienstverlening naar de klanten uit het oog te verliezen. De steeds sneller gaande digitalisering bij bedrijven en de migratie naar de cloud zijn belangrijke pijlers onder de beoogde groeiambities. Alfred van Duren, grootaandeelhouder en directeur van HB Software blijft ook na de overname volledig betrokken en algemeen directeur.

MKB Fonds richt zich sinds haar oprichting in 2011 op het participeren in gezonde en volwassen MKB-bedrijven. Door de succesvolle uitgifte van het vierde fonds beheert MKB Fonds momenteel vijf gesloten fondsen met een totale waarde van circa 75 miljoen euro . In totaal nemen er circa 800 beleggers deel in de fondsen van MKB Fonds.

Partners