01-02-2022

BasicCloud en Virtuozzo bieden Platform-as-a-Service oplossingen

Deel dit bericht

BasicCloud, een Nederlandse aanbieder van cloud computing-diensten, heeft een samenwerking aangekondigd met Virtuozzo, aanbieder op het gebied van alternatieve cloudplatforms. De samenwerking omvat de lancering van Virtuozzo DevOps Platform-as-a-Service (PaaS) op hosting omgeving van BasicCloud in datacenters in Nederland.

Volegsn CEO Bart Zonnenberg van BasicCloud biedt Virtuozzo DevOps PaaS aan BasicCloud alle functies die nodig zijn om technologie en flexibiliteit aan klanten te leveren. “Onze samenwerking met Virtuozzo biedt tal van functies van de volgende generatie en zal ook een geweldig en betaalbaar alternatief bieden voor Google Cloud Services, Amazon Web Services en Microsoft Azure. Met Virtuozzo lopen we voor op de concurrentie in het aanbieden van hoogwaardige oplossingen voor zowel niet-technische klanten als DevOps-experts.”

De PaaS-implementatie van BasicCloud resulteert in een uitgebreide marktplaats met eenvoudige ‘one click’-oplossingen die beschikbaar zijn voor automatische implementatie. Daarom kunnen zelfs klanten met minimale technische vaardigheden automatisch schaalbare clusters van WordPress en Magento installeren en uitvoeren om te zorgen voor on-demand schalen, verhoogde uptime en verminderde laadtijd van webpagina’s.

De samenwerking biedt ook state-of-the-art oplossingen voor Docker-, Kubernetes- en Database-as-a-Service-producten, waardoor meer geavanceerde gebruikers, zoals ontwikkelaars en systeembeheerders, zeer uitgebreide configuratie mogelijkheden krijgen.

Naast het op de lokale markt brengen van de bovengenoemde mogelijkheden, zorgt de samenwerking ervoor dat BasicCloud zich exclusief kan focussen op applicatieondersteuning van hun klanten, waardoor het aantal storingsmeldingen drastisch wordt verminderd en de klanttevredenheid wordt verhoogd.

Partners