02-02-2022

Citrix bevestigt overname en wordt samengevoegd met TIBCO

Deel dit bericht

Citrix heeft een definitieve overeenkomst bevestigd voor de overname van Citrix door Vista Equity Partners en Elliott Investment Management. Als onderdeel van de overeenkomst zal Citrix worden samengevoegd met TIBCO.

Citrix heeft een definitieve overeenkomst gesloten voor de overname door Vista Equity Partners en Evergreen Coast Capital Corporation, een dochteronderneming van Elliott Investment Management L.P.. Het betreft een all-cash transactie ter waarde van 16,5 miljard  dollar en is inclusief de overname van de schulden van Citrix. Als onderdeel van de overeenkomst zal Citrix worden samengevoegd met TIBCO, een portfoliobedrijf van Vista.

Volgens Tim Minahan, Executive Vice President van Business Strategy bij Citrix, is de combinatie van TIBCO met Citrix een doorbraak. “In de afgelopen drie decennia heeft Citrix zichzelf gevestigd als een leider op het gebied van werken op afstand. Citrix biedt veilige en betrouwbare toegang tot alle applicaties en gegevens die werknemers nodig hebben om waar dan ook hun werk te doen. Samen met TIBCO's oplossingen op het gebied van connected intelligence kunnen we ons digitale workspace-platform versterken en de resultaten die we onze klanten helpen te bereiken verbeteren."

Het resultaat van de fusie is een van de grootste softwarebedrijven ter wereld. Volgens de voorwaarden van de overeenkomst ontvangen Citrix-aandeelhouders 104 dollar per aandeel - een premie van 30 procent ten opzichte van de onbeïnvloede aandelenkoers van het bedrijf. Naar verwachting wordt de transactie in de tweede helft van 2022 afgerond.

Partners