14-02-2022

Samenwerking IBM en SAP bij verplaatsen SAP-oplossingen naar de Cloud

Deel dit bericht

IBM heeft een samenwerking aangekondigd met SAP om technologie en consulting-expertise te gaan leveren. Dankzij de samenwerking wordt het voor klanten eenvoudiger om een hybride Cloud te gebruiken en belangrijke workloads te verplaatsen van SAP-oplossingen naar de Cloud voor gereguleerde en niet-gereguleerde sectoren.

Als klanten hybride Cloud strategieën willen gebruiken, vereist het verplaatsen van de bedrijfskritische workloads en toepassingen een zeer goed beveiligde en betrouwbare Cloudomgeving. De lancering maakt het voor klanten mogelijk om de migratie van hun on-premise SAP softwareworkloads naar de IBM Cloud te versnellen met securitymogelijkheden.

IBM onthult ook een nieuw programma: BREAKTHROUGH with IBM voor RISE with SAP. Dit programma bestaat uit een reeks oplossingen en consultancy services die de overstap naar de SAP S/4HANA Cloud versnellen en versterken. De oplossingen en diensten zijn op een flexibel en schaalbaar platform gebouwd en maken gebruik van intelligente workflows voor het stroomlijnen van de activiteiten. Daarnaast wordt er een engagement model aangeboden die klanten helpt bij het plannen, uitvoeren en ondersteunen van een holistische bedrijfstransformatie. Klanten krijgen ook de flexibiliteit en de keuze om SAP oplossingen voor workloads te migreren naar de public Cloud, met ondersteuning van deep industry expertise.

De aankondiging maakt IBM tevens de eerste Cloud-provider die infrastructuur, bedrijfstransformatie en applicatiebeheerdiensten aanbiedt als onderdeel van RISE with SAP. De benoeming van IBM tot premium leverancier is een voortzetting van SAP’s jarenlange inspanningen om klanten keuzes en opties te bieden. Hierdoor krijgen IBM klanten de mogelijkheid om hun RISE with SAP oplossing op de IBM Cloud te laten draaien.
Daarnaast kan migratie naar SAP S/4HANA op de IBM Cloud van on-premise datacenters de volgende voordelen opleveren volgens een onderzoek van IDC, gesponsord door IBM.
• Rendement op investering: Migreren naar SAP S/4HANA op de IBM Cloud kan een omzetverhoging opleveren tot 90 procent;
• Lagere kosten: Meer dan 80 procent van de organisaties vertelde dat hun operationele kosten waren gedaald.
• Grotere productiviteit: 9 van de 10 bedrijven uit het heeft zijn productiviteit verbeterd na de migratie naar SAP S/4HANA op de IBM Cloud.

IBM en SAP hebben wereldwijd met honderden klanten gewerkt aan duizenden afzonderlijke projecten om hun systemen en bedrijfsprocessen te moderniseren op basis van een open, hybrid Cloud-aanpak. Recente voorbeelden zijn Coca-Cola European Partners, Parle Products, Harmont & Blaine, Puravankara Ltd en Virgin Megastore KSA.

De samenwerking onderstreept de betrokkenheid van IBM bij SAP S/4HANA en als zakelijke partner van SAP gedurende vijftig jaar. Samen met SAP heeft het bedrijf aanzienlijk in RISE geïnvesteerd om haar eigen infrastructuur te helpen transformeren. IBM is heeft ook plannen om meer te innovaties door te voeren voor de RISE with SAP oplossing.

Tags:

Cloud, S/4HANA, HANA

Company:

IBM, SAP

Partners