21-02-2022

Tetrate levert platform voor applicatieconnectiviteit en API-beheer

Deel dit bericht

Tetrate heeft de algemene beschikbaarheid aangekondigd van Tetrate Service Bridge (TSB), Golden Gate-release. Deze release combineert API Gateway, een webapplicatie firewall (WAF) en servicemesh-mogelijkheden in een enkel beheervlak, waardoor het eerste cloud-agnostische uniforme applicatieconnectiviteitsplatform in de branche wordt geleverd. Door deze mogelijkheden te combineren, brengt TSB gecentraliseerd beheer en gedecentraliseerde handhaving naar applicatienetwerken, wat essentieel is voor het implementeren van zero-trust-beveiliging voor oude en moderne workloads.

De op Envoy gebaseerde applicatienetwerklaag van TSB maakt het onderscheid tussen noord-zuid- en oost-westverkeer overbodig: het is gewoon allemaal applicatieverkeer. Ontwikkelaars kunnen nu mogelijkheden toepassen, die traditioneel alleen beschikbaar waren in een API-gateway, op elk deel van hun applicatietopologie, van edge-to-workload. De TSB Golden Gate-release bevat API Gateway en een uitgebreide set kant-en-klare API-beheermogelijkheden.

Toegang krijgen tot en weten hoe applicatiespecifiek netwerk- en beveiligingsbeleid te configureren, kan een uitdaging zijn voor ontwikkelaars en heeft uiteindelijk gevolgen voor de productiviteit. Tegelijkertijd missen netwerk- en beveiligingsteams de middelen om beleidsmandaten af te dwingen en de implementatie ervan te waarborgen. Deze ontkoppeling tussen toegang en kennis leidt tot niet-conforme netwerken en inconsistente beleidshandhaving, wat vervolgens leidt tot inbreuken op de beveiliging. Met de Golden Gate-release stelt TSB ontwikkelaars in staat om beleid voor hun applicaties te configureren zonder de complexiteit van nieuwe technologieën zoals Envoy en Istio te hoeven leren, terwijl ze toch hun kracht kunnen benutten.

TSB is nu ook beschikbaar als een volledig beheerde, door Tetrate gehoste service, naast zelfbeheerde implementatie. De door TSB beheerde service vermindert de initiële investering die vereist is om te beginnen met het gebruik van zero trust-architecturen aanzienlijk, moedigt experimenteren aan en vermindert verder de complexiteit voor klanten. De beheerde service kan worden gebruikt voor pilotprojecten, kleinere projecten of voor alle projecten, afhankelijk van de behoeften van elke klant.

“Applicatie-architecturen worden steeds meer gedistribueerd van aard”, zegt Varun Talwar, CEO en medeoprichter van Tetrate. “In combinatie met de behoefte aan multicloud-infrastructuren, applicatienetwerken en beveiligingsbeleid, wordt beheer een complex probleem. TSB vereenvoudigt deze uitdaging op elegante wijze met zijn beheervlak, een laag die het runtimesysteem bindt aan de gebruikers en teams. Ondernemingen kunnen met vertrouwen controles voor wettelijke vereisten implementeren en veel niet-gerelateerde teams op dezelfde infrastructuur onderhouden zonder shared-fate-uitval.”

Partners