21-02-2022

Oracle biedt Oracle Database API voor MongoDB

Deel dit bericht

Oracle heeft de algemene beschikbaarheid aangekondigd van een nieuwe API voor Autonomous JSON Database: de Oracle Database API voor MongoDB.

Met deze API kunnen ontwikkelaars de open source tools en drivers van MongoDB blijven gebruiken die zijn aangesloten op een Oracle Autonomous JSON Database terwijl ze toegang krijgen tot de multimodel mogelijkheden van Oracle en de voordelen van een zelfrijdende database. Klanten kunnen nu MongoDB-workloads draaien op Oracle Cloud Infrastructure (OCI). Vaak zijn er weinig of geen wijzigingen nodig in bestaande applicaties - verander gewoon de connectiestring.

Autonomous JSON Database is ontworpen voor JSON-centrische ontwikkeling tegen lage kosten. Ontwikkelaars kunnen zowel de API voor MongoDB als Oracle SQL gebruiken voor toegang tot dezelfde documentgegevens, waardoor het niet nodig is om data te verplaatsen naar een aparte database voor analyses, machine learning, ruimtelijke analyse en meer. Dit biedt een alternatief voor MongoDB Atlas, met functies zoals:
• Volledige analytische query's en rapporten met behulp van schaalbare SQL;
• Joins tussen verschillende collecties JSON-documenten, of tussen JSON-documenten en andere relationele gegevens;
• Relationele gegevens en resultaten van analytische query's blootleggen als MongoDB-verzamelingen;
• Machine learning-algoritmen of ruimtelijke analyse uitvoeren op JSON-documentgegevens;
• Low code applicatie-ontwikkeling met behulp van Oracle APEX;
• ACID-transacties zonder beperkingen op duur of gegevensgrootte;
• Enterprise beveiligingsfuncties, zoals Database Vault om te voorkomen dat beheerders toegang krijgen tot gebruikersgegevens.

De API voor MongoDB is ook beschikbaar voor Oracle's cloud database dienst Autonomous Database.

Partners