02-03-2022

VMware beveiligt cloud-native workloads met runtime-bescherming voor containers

Deel dit bericht

VMware kondigt container runtime-beveiligingsmogelijkheden aan die voortbouwen op een sterk end-to-end beveiligingsaanbod om klanten te helpen moderne applicaties op grote schaal beter te beveiligen. VMware's portfolio van beveiligingsoplossingen voor moderne applicaties omvat de gehele applicatielevenscyclus en maakt gebruik van de diepgaande expertise van het bedrijf op het gebied van workloads, beveiliging en Kubernetes.

Gecontaineriseerde applicaties brengen unieke beveiligingsuitdagingen op het gebied van runtime met zich mee. Denk aan het binnenlaten van legitiem verkeer, het mogelijk maken van least-privilege communicatie tussen services, het voorkomen dat cybercriminelen zich lateraal kunnen bewegen en het checken of een workload werkt zoals deze hoort te werken. VMware biedt klanten een robuust end-to-end beveiligingsaanbod dat deze uitdagingen aan de edge, in de microservicenetwerklaag en in de workload zelf aanpakt. Dit geeft organisaties meer inzicht in en controle over hun algehele beveiliging als de naleving van hun gecontaineriseerde applicaties voor een betere bescherming van ontwikkeling tot productie.

Container Runtime Protection
Terwijl aanvallers steeds vaker aanvallen uitvoeren op containers, zegt 97 procent van de technologieleiders die door VMware zijn bevraagd dat ze zich zorgen maken over de beveiliging van Kubernetes, en 1 op de 5 noemt het beveiligen van gecontaineriseerde workloads tijdens runtime als hun grootste zorg. Om klanten te helpen aanvallers een stap voor te blijven, voegt VMware containerruntime-beveiligingsmogelijkheden toe om het end-to-end beveiligingsaanbod voor cloud-native workloads te verbeteren. Deze mogelijkheden bouwen voort op de VMware Carbon Black Container-oplossing die in april 2021 is uitgebracht.

Aanvallers proberen zich vaak te verstoppen in al het lawaai in een omgeving. Container runtime-beveiliging helpt om dit lawaai te elimineren en geeft waarschuwingen over echte, actieve gebeurtenissen of blokkeert deze onmiddellijk, zonder de applicatie of de gebruikerservaring te beïnvloeden. Door deze gebeurtenissen te consolideren in één dashboard, kunnen beveiligingsteams hun onderzoek naar incidenten die van invloed zijn op endpoints, virtuele machine-workloads en gecontaineriseerde workloads versnellen. Dit helpt de klanten van VMware om hun algehele beveiligingshouding beter te begrijpen en tegelijkertijd ‘alert fatigue’ te verminderen, risico's effectief te beheren en compliance eenvoudiger af te dwingen.

Doorbreken van silo's voor veiligere applicaties
Volgens een recent onderzoek gelooft 70 procent van de developer- en beveiligingsmanagers dat een betere afstemming tussen hun teams zorgt voor veiligere applicaties. VMware Cross-Cloud services helpt klanten silo’s tussen teams te verminderen om de development lifecycle te versnellen en ervoor te zorgen dat beveiliging vanaf de basis kan worden ingebouwd. VMware Carbon Black is bijvoorbeeld zeer complementair met VMware Tanzu-oplossingen wanneer beveiligingsuitdagingen van moderne applicaties moeten worden aangepakt. Samen zorgen de twee oplossingen voor veiligere applicaties en vereenvoudigen ze de werkzaamheden voor beveiligings- en DevOps-teams.

Partners