04-03-2022

OneWelcome zet groeistrategie door met overname Scaled Access

Deel dit bericht

Identity & Access Management-platform OneWelcome neemt het Belgische Scaled Access, specialist in autorisatie, over. Met de toevoeging van Scaled Access verdiept OneWelcome haar aanbod met fijnmazige en policygebaseerde toegang.

Nu kunnen organisaties nog preciezer en beter controleerbaar de toegang van consumenten, andere bedrijven en externe medewerkers tot hun online diensten en apps managen. Scaled Access voegt aan het OneWelcome IAM-platform een extra Identity app toe: Externalized Autorization. De overname ligt volledig in het verlengde van de groeiambitie van OneWelcome en verstevigt haar positie als Europees leider in haar segment.

Organisaties krijgen te maken met verschillende mate van complexiteit om externe identiteiten toe te laten. Wie de persoon is, samen met wat de persoon kan en mag, vormen de uitgangspunten voor fijnmazige en policygebaseerde toegang. In een wereld van gedistribueerde identiteiten is voor de onboarding van nieuwe gebruikers informatie nodig uit drie belangrijke bronnen: Europese eID’s of Bank-ID’s, Identity Wallets en gevalideerde attribuut providers. OneWelcome helpt organisaties om dit te orchestreren.

Leuven als kenniscentrum
Externalized Autorization is de vijfde applicatie van het geïntegreerde IAM-platform van OneWelcome dat verder bestaat uit: User Journey Orchestration, Consent & Preference Management, Delegation & Relationship Management en Mobile Identity. Naast de applicatie op het gebied van toegangscontrole, haalt OneWelcome met de overname van Scaled Access ook extra ontwikkelcapaciteit in huis. Hiermee vergroot OneWelcome haar innovatieslagkracht. Het team in Leuven wordt verder uitgebouwd als engineering unit en kenniscentrum. Scaled Access neemt best practices mee van klanten zoals Rituals, Roularta Media en Hager.   

Partners