18-03-2022

AWS biedt gratis initiatieven voor ontwikkeling fundamentele cloud skills

Deel dit bericht

AWS heeft een tweetal gratis initiatieven aangekondigd die hands-on leermogelijkheden bieden voor wie cloud computing skills wil opbouwen. Dat zijn AWS Cloud Quest: Cloud Practitioner, een op games gebaseerde rollenspelervaring, en een verbeterd AWS Educate-programma.

Amazon Web Services richt zich al jaren op onderwijs, onder meer door met leiders uit het bedrijfsleven en de overheid in gesprek te gaan over oplossingen voor het tekort aan technologische skills. Centraal in deze gesprekken staat het belang om kennis te democratiseren en iedereen, ongeacht achtergrond, opleiding of sociaaleconomische status, de kans te geven om technologische skills te ontwikkelen.

De rol van AWS stopt niet bij het doen van alleen investeringen om tegen 2025 wereldwijd 29 miljoen mensen gratis toegang te geven tot cloud computing-opleidingen. Het bedrijf is daarnaast ook op een missie om de digitale transformatie in het onderwijs te versnellen om toekomstige  cloudprofessionals te blijvenopleiden. Daarom zijn er twee nieuwe initiatieven gelanceerd ter ondersteuning van de ontwikkeling van fundamentele vaardigheden op het gebied van cloud computing, zodat iedereen, van jongeren tot beginnende professionals, kennis en praktische ervaring kan opdoen ter voorbereiding op een baan in de cloud.

Pilot met nieuwe trainingsprogramma's
AWS lanceert een nieuw gratis trainingsprogramma in de vorm van rollenspellen om jonge studenten voor te bereiden op een potentiële carrière in cloud computing. Met AWS Cloud Quest: Cloud Practitioner, een rollenspelplatform voor het ontwikkelen van een leuke educatieve omgeving voor jonge leerlingen, wil AWS de fundamentele concepten van cloud computing aanleren terwijl leerlingen drones elimineren en edelstenen verzamelen in hun zoektocht om problemen op te lossen in een virtuele stad.

Uitbreiding van het AWS Educate programma
AWS Educate, een gratis, on-demand online cursusprogramma beschikbaar in het Engels, Chinees, Japans, Koreaans, Frans, Duits, Portugees en Spaans, is opnieuw vormgegeven met vier nieuwe online cursussen en tien nieuwe interactieve labs, allemaal op een volledig nieuw ontworpen website om het voor leerlingen vanaf 13 jaar gemakkelijker te maken. Bovendien, omdat ontwikkeling niets is zonder optimale toegankelijkheid, stelt AWS zijn programma's open voor individuen en vergroot het de toegang tot honderden uren gratis cloud computing educatieve inhoud door de vereiste voor een “.edu” e-mailadres bij registratie te schrappen.

Partners