30-03-2022

Dataiku stelt tech-veteraan Adam Towns aan als CFO

Deel dit bericht

Dataiku stelt tech-veteraan Adam Towns aan als Chief Financial Officer. Towns leidde eerder Mimecast door een succesvolle beursintroductie en onder zijn toezicht zag het bedrijf de omzet vervijftienvoudigen. Towns treedt nu toe tot een snel groeiend bedrijf met 60 procent groei in Annual Recurring Revenue (ARR), met meer dan 150 miljoen dollar in ARR totaal.

Het is volgens Towns duidelijk dat de rol van data en AI in de toekomst alleen maar groter wordt en Dataiku voorop in deze beweging loopt. “De vraag naar deze technologie is immens en zal alleen maar blijven groeien naarmate nog meer organisaties de ongelooflijke voordelen ervan ervaren in allerlei soorten bedrijfsfuncties en use cases. Dit enorme marktpotentieel, in combinatie met Dataiku’s uitstekende staat van dienst, cultuur en team, maakte het voor mij een makkelijke beslissing om hier aan boord te stappen.”

Voordat hij bij Dataiku aan de slag ging, was Towns CFO bij Sisense, waar hij leiding gaf aan het wereldwijde Finance & Business Operations-team van het bedrijf. Daarvoor was hij Senior VP Strategic Finance en FP&A bij Mimecast, waar hij het bedrijf in 2015 door een succesvolle beursgang loodste en het bedrijf wereldwijd opschaalde van 100 werknemers en 30 miljoen dollar omzet naar bijna 2000 werknemers en meer dan 500 miljoen dollar omzet.

Towns gaat leiding geven aan Dataiku’s financiële strategie en operaties, gericht op het uitbreiden van de reeds bloeiende business. Hij treedt toe nu het bedrijf het afgelopen jaar een opmerkelijk momentum heeft gekend, met als hoogtepunten onder meer:
• Een serie E-financieringsronde van 400 miljoen dollar bij een waardering van 4,6 miljard dollar.
• Bijna een verdubbeling van het personeelsbestand, met meer dan 400 nieuwe werknemers wereldwijd, waarvan 40 procent vrouw is.
• De opening van 11 nieuwe kantoren wereldwijd, waaronder vestigingen in Raleigh in North Carolina, Chicago in Illinois, Frankfurt in Duitsland en Shibuya in Japan
• De introductie van nieuwe en uitgebreide samenwerkingen met leiders in de cloud-industrie waaronder de Microsoft Azure Marketplace, Amazon Web Services Marketplace en Google Cloud Marketplace. Daarnaast werd Datiku door Snowflake erkend als Data Science Partner van het jaar.

“Adam past perfect bij ons en voegt zich bij ons op het perfecte moment, nu AI doorbreekt in de mainstream en we onze volgende groeifase ingaan”, zegt Florian Douetteau, medeoprichter en CEO van Dataiku. “Zijn ervaring met het leiden van een bedrijf door een periode van wereldwijde hyper-expansie, gecombineerd met zijn passie voor data analytics en opkomende technologieën, geeft mij enorm veel vertrouwen dat er voor Dataiku een lange termijn groei is weggelegd en we onze klanten kunnen voorzien van Everyday AI.”

Partners