19-04-2022

NetApp kondigt overname aan van Instaclustr

Deel dit bericht

NetApp heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de overname van Instaclustr, een platformprovider van volledig beheerde open source database-, pipeline- en workflowapplicaties die als een service beschikbaar zijn. De overname integreert management, monitoring en optimalisatie voor storage, computing en data met volledig beheerde applicatieservices om klanten een platform te bieden voor cloudapplicaties van het datacenter tot de publieke cloud.

De overname van Instaclustr bouwt voort op een reeks strategische overnames die NetApp heeft gedaan om een toonaangevend best-of-suite platform voor CloudOps te leveren. NetApp's strategische overnames, waaronder Spot, CloudCheckr, Data Mechanics, Fylamynt en nu Instaclustr, hebben van Spot by NetApp een platform gemaakt voor applicaties in een cloud en in meerdere clouds - voortdurende optimalisatie, automatisering, monitoring en beveiliging in combinatie met expertise in het implementeren en bedienen van open-source applicaties, allemaal geleverd als een service in publieke en private clouds om klanten meer tegen lagere kosten en in minder tijd meer mogelijkheden te bieden.

Volgens CEO Peter Lilley van Instaclustr zijn data management platformen belangrijker geworden voor moderne ondernemingen, aangezien bedrijven op zoek zijn naar nieuwe manieren om de ontwikkeling van toepassingen te versnellen om concurrentievoordeel te behalen. “Instaclustr levert volledig beheerde open-source oplossingen die een hogere productiviteit en lagere kosten voor bedrijven betekenen. De groei van Instaclustr is gedreven door het feit dat bedrijven gebruik willen maken van open-source databases, pipelines en workflowapplicaties zonder de nadelen van de complexiteit en kosten van het beheer en de exploitatie ervan. We zijn verheugd dat organisaties die applicaties bouwen voor hun multi-cloud en hybride cloud omgeving direct kunnen profiteren van Instaclustr's data PaaS-oplossingen in combinatie met NetApp en Spot by NetApp's infrastructuuroplossingen, terwijl de operationele lasten tot een minimum worden beperkt."

Partners