29-04-2022

AWS kondigt Amazon Aurora Serverless v2 aan

Deel dit bericht

Amazon Web Services kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Amazon Aurora Serverless v2. Amazon Aurora Serverless v2 schaalt capaciteit in fijnkorrelige stappen op basis van de behoeften van een toepassing.

Sinds de lancering in 2018 is Amazon Aurora Serverless door tienduizenden klanten gebruikt als een kosteneffectieve database-optie voor applicaties die onregelmatig of onvoorspelbaar verkeer hebben, zoals test- en ontwikkelworkloads. V1 van Amazon Aurora Serverless schaalt databasecapaciteit binnen vijf tot 50 seconden door de capaciteit te verdubbelen elke keer dat het nodig is - en omdat het serverless is, hoeven klanten zich geen zorgen te maken over het beheer van databasecapaciteit. Om echter een bredere variëteit aan productieworkloads te draaien met Amazon Aurora Serverless, hebben klanten capaciteit nodig die in fracties van seconden en in preciezere stappen kan worden geschaald.

Amazon Aurora Serverless v2 schaalt database workloads automatisch op naar honderdduizenden transacties in een fractie van een seconde om zelfs de meest veeleisende applicaties te ondersteunen. In plaats van de capaciteit te verdubbelen telkens wanneer een workload moet worden opgeschaald, monitort Amazon Aurora Serverless v2 voortdurend de databaseactiviteit en past de capaciteit aan in fijnkorrelige stappen om precies de juiste hoeveelheid databasemiddelen te bieden die een toepassing nodig heeft.

Met Amazon Aurora Serverless v2 betalen gebrulers alleen voor de capaciteit die ze verbruiken, wat veel databasekosten kan besparen in vergelijking met de kosten van provisioning voor piekcapaciteit. Amazon Aurora Serverless v2 biedt ook de volledige breedte van Amazon Aurora's mogelijkheden, inclusief het gebruik van meerdere AWS Availability Zones voor hoge beschikbaarheid, Global Database voor lokale reads met lage latency, Read Replicas voor hoge performance, en Parallel Query voor snellere query's.

Partners