10-05-2022

Mendix biedt Workflow voor procesautomatisering

Deel dit bericht

Mendix kondigt Mendix Workflow voor procesautomatisering aan voor organisaties die complete digitale oplossingen bouwen op het low-code platform. Mendix Workflow biedt een verbeterde architectuur en nieuwe functies en is beschikbaar in zowel Mendix Studio- als Mendix Pro-ontwikkelomgevingen. Het zorgt ervoor dat domeinexperts en IT-professionals beter kunnen samenwerken om bedrijfsbreed processen te ontdekken, ontwerpen, bouwen en optimaliseren met automatisering.

Met de visuele modelleringstaal van het Mendix low-code platform, integreert Workflow naadloos gebruikersgerichte en systeemtaken, data en services van derden om processen in het applicatielandschap te digitaliseren. Daarnaast biedt Workflow Commons, een module die beschikbaar is via de Mendix Marketplace, aanpasbare, kant-en-klare sjablonen, pagina's, dashboards en slimme services om intelligente automatisering te stimuleren.

Strategische impact
Het strategische belang van Workflow wordt bevestigd door onderzoek van Deloitte waarin wordt aangegeven dat "automatisering een boost geeft aan digitale transformatie". Als één van de pijlers van slimme automatisering, zorgt low-code Workflow voor cloud-native schaalbaarheid en snellere implementatie met gebruik van minder middelen, waarmee concurrentievoordeel kan worden behaald in de digital-first economie.

Voor de introductie van Mendix Workflow was het lastig voor organisaties om event driven digitalisering te beheren en op te schalen. Forrester geeft aan dat bedrijfskritische procesautomatisering zich nog in een vroeg stadium bevindt. Zo is bijna 77% van de organisaties afhankelijk van papieren processen en e-mail en 63% van Excel en spreadsheets.

De Workflow Commons-module biedt veelgebruikte ontwerppatronen om snel en eenvoudig krachtige workflow-mogelijkheden toe te voegen, inclusief sjablonen om een ’takeninbox’ te maken en andere eenvoudig te implementeren pagina's om specifieke workflow-acties te definiëren zoals dashboards voor eindgebruikers- en KPI-monitoring plus fragmenten en connectoren om data te integreren met geautomatiseerde processen. Aanvullende geautomatiseerde diensten die snelle iteratie mogelijk maken zijn gespecialiseerde documentverwerking, vertaling, spraak-naar-tekstconversie, sentimentanalyse en optische tekenherkenning.

Partners