13-05-2022

IBM en SAP breiden samenwerking uit

Deel dit bericht

IBM en SAP kondigen een nieuw moment in hun langlopende samenwerking aan. Met behulp van de ERP-software van SAP transformeert IBM zijn bedrijfsvoering om verdere groei te stimuleren en klanten nog beter te kunnen ondersteunen. Als onderdeel van de samenwerking migreert IBM naar SAP S/4HANA.

De migratie omvat meer dan 120 landen, 1000 juridische entiteiten en meerdere IBM-bedrijfsonderdelen op het gebied van software, hardware, consultancy en finance. Het project is gericht op het verbeteren van bedrijfsprocessen met RISE with SAP S/4HANA Cloud (private edition, premium supplier-optie), onder leiding van IBM Consulting. Er worden uiteindelijk meer dan 375 TB aan data verplaatst naar IBM Power op Red Hat Enterprise Linux op IBM Cloud.

RISE with SAP helpt IBM bij het wereldwijd centraliseren en standaardiseren van data. Met de SAP HANA-database zijn data in realtime toegankelijk en kunnen ze efficiënter worden gedeeld met bedrijfsonderdelen en teams. De uitgebreide samenwerking verbetert ook de besluitvorming met behulp van kunstmatige intelligentie en geautomatiseerde workflows. Wanneer de transformatie is voltooid, loopt bijna de gehele omzet van IBM (58 miljard dollar) via SAP-software.

Migratie al van start
Met de RISE with SAP-oplossing worden uiteindelijk meer dan 300 SAP-instances verplaatst en 500 servers geconsolideerd naar IBM Power op Red Hat Enterprise Linux op IBM Cloud. De migratie naar SAP S/4HANA is al gestart bij het software-bedrijfsonderdeel van IBM. De initiële uitrol is gericht op IBM’s software-as-a-service- en facturatiesysteem. Dit biedt nu al voordelen aan klanten en zakelijke partners van IBM via vereenvoudigde facturatie- en betalingssystemen. Daarnaast kunnen bestellingen en contracten snel worden verwerkt.

IBM Consulting, dat over meer dan 38.000 getrainde SAP-consultants beschikt, geeft leiding aan de transformatie. IBM Consulting heeft alle benodigde (technische) expertise om deze complexe systemen en applicaties naar een digitale omgeving te verplaatsen. Dit is nog een voorbeeld van de versnelde ecosysteemstrategie van SAP en IBM. De bedrijven werken nauw samen op het gebied van zowel technologie als consultancy voor cloudomgevingen. Zo maken ze het voor klanten eenvoudiger om een hybride cloud-aanpak te omarmen en hun bedrijfskritische SAP-workloads naar de cloud te verplaatsen.

Premium supplier-optie
IBM stelt de cloudgebaseerde rekenkracht die het fundament vormt voor de eigen migratie ook beschikbaar aan klanten, waaronder bedrijven in streng gereguleerde industrieën. Voor klanten die RISE with SAP draaien op IBM Cloud is er een uitgebreide premium supplier-optie die de mogelijkheid biedt om workloads te draaien op IBM Power on Red Hat Enterprise Linux on IBM Cloud.

Company:

IBM, SAP

Partners