16-05-2022

UiPath lanceert Automation Cloud Robots in platformversie 2022.4

Deel dit bericht

UiPath introduceert de oplossing Automation Cloud Robots naast andere diverse en geavanceerde automatiseringsmogelijkheden. Deze maken deel uit van versie 2022.4 van het UiPath Platform, dat organisaties een nog uitgebreidere basis biedt voor snelle automatisering. Nieuwe SaaS-robots en functies vereenvoudigen de ontwikkeling van automatiseringstoepassingen en beveiligings- en governance-mechanismen. Mac-gebruikers krijgen daarnaast de beschikking over meer mogelijkheden om het automatiseringsgehalte binnen hun organisatie op te voeren.

Automatisering is volgens Ted Kummert, executive vice president Products & Engineering bij UiPath, duidelijk de voorkeurstechnologie voor developers die de taak hebben om snel applicaties te ontwikkelen om hun organisatie vooruit te helpen. “We merken dat steeds meer klanten kiezen voor de cloud, en met onze klantgerichte innovaties versterken we onze leiderschapspositie in de markt voor automatisering. Onze Automation Cloud Robots stellen organisaties in staat om te profiteren van alle voordelen van de cloud bij het opschalen van hun automatiseringsprogramma’s. Deze nieuwe versie biedt automatiseringsprofessionals en citizen developers ondersteuning voor meer automatiseringstoepassingen en draagt op diverse fronten bij aan verbeterde prestaties en beveiliging.”

Nieuwe functies in versie 2022.4 van het UiPath Platform zijn onder meer:
• Robots in Automation Cloud: Organisaties kunnen een beroep doen op SaaS-robots die in de UiPath Automation Cloud™ worden gehost zonder de noodzaak van extra personeel, aanvullende IT-bronnen of een speciale infrastructuur. Een VM Automation Cloud Robot is een virtuele machine voor Windows-omgevingen die on- demand kan worden aangemaakt in Automation Cloud. Organisaties kunnen software en configuraties aan deze onbeheerde robot toevoegen en die naar wens opschalen. De nieuwe Serverless Automation Cloud Robot maakt onderdeel uit van een pool van gebruiksklare robots die automatiseringstaken on demand en op veilige wijze kunnen uitvoeren. Windows-, Mac- en Linux-gebruikers kunnen op eenvoudige wijze via hun browser taken naar Automation Cloud Robots verzenden om die direct te laten uitvoeren in Automation Cloud.
• Gestroomlijnde ontwikkelingsprocessen: De nieuwe versie biedt snellere prestaties, meer integratiemogelijkheden en low code-tools en –templates om een einde te maken aan knelpunten en complexiteit binnen het ontwikkelingsproces. Automatiseringsprofessionals kunnen met de UiPath Integration Service snel getriggerde automatiseringstoepassingen ontwikkelen. Ze krijgen toegang tot ruim 40 API-gebaseerde connectors voor het automatiseren van processen waarbij gedeelde applicaties zijn betrokken zoals Slack, Salesforce Marketing Cloud en Mulesoft. De nieuwe versie vermindert daarnaast de noodzaak van maatwerk en stroomlijnt de ontwikkeling van applicaties met nieuwe controlemogelijkheden en templates in UiPath Apps. Citizen developers krijgen eenvoudige toegang tot door AI ondersteunde tools zoals Forms AI, Document Understanding en Task Capture waarmee ze meer taken kunnen automatiseren.
• Universele toegang tot automatiseringsmogelijkheden: Mac-gebruikers krijgen voor het eerst toegang tot een API, online automatiseringsmogelijkheden en ondersteuning voor UiPath Assistant. Linux-robots bieden nu ook ondersteuning voor long-running automatiseringsworkflows. Automation Center of Excellence-professionals krijgen een preview van Automation Launchpad, een nieuwe tool waarmee ze hun programma’s onder de aandacht van meer gebruikers kunnen brengen. Gebruikers kunnen daarnaast in UiPath Marketplace en Assistant terecht voor een aanzienlijk aanbod van kant-en-klare applicaties waarmee ze afwisselende taken kunnen automatiseren. Developers kunnen gebruiksvriendelijke automatiseringstoepassingen ontwikkelen met het UiPath Attended Framework. Dit voorziet in best practices en ontwikkelingsprocessen die bijdragen aan een boeiende gebruikservaring, optimale automatiseringsprestaties en een vereenvoudigd ontwikkelingsproces.
• Verbeterde beveiliging en compliance: Elke UiPath-dienst voldoet nu aan de eisen voor SOC 2- en Automation Cloud™ HIPAA-certificering, zodat organisaties de cloudoplossing van UiPath met vertrouwen in gebruik kunnen nemen. De mechanismen die de toegang van gebruikers en apparaten beheren zijn uitgebreid met role-based acces (RBAC). Dankzij deze voorwaardelijke toegang kunnen alleen beheerde apparaten toegang krijgen tot het platform van UiPath. Verder is er nu sprake van colocatie van de data van elke klant binnen één datacenter volgens overheidsrichtlijnen en wettelijke eisen voor datasoevereiniteit.

UiPath Marketplace
UiPath introduceert binnen de UiPath Marketplace integrale zakelijke oplossingen op het gebied van onder meer accounting, toevoerketenbeheer, productie, verzekeringen en sales. Deze online marktplaats biedt partners van UiPath en independent software vendors daarmee nieuwe mogelijkheden en voordelen voor hun automatiseringsoplossingen, een groter publiek te bereiken en nieuwe omzetkanalen aan te boren. Ze kunnen hun aanbod van oplossingen daarnaast uitbreiden met implementatiediensten en de ontwikkeling van maatwerk. Tot de eerste leveranciers die zakelijke oplossingen aanbieden via de UiPath Marketplace behoren AuraPlayer, Base64.ai, DRUID AI, Element Blue, Int4 AG, INVOKE, KTern.AI, Kanverse.ai en WonderBotz. Meer informatie daarover is hier beschikbaar.

Partners