16-05-2022

Red Hat breidt Cloud Services-portfolio uit

Deel dit bericht

Red Hat kondigt verbeteringen aan binnen het Red Hat Cloud Services-portfolio, die nu een volledig beheerde en gestroomlijnde gebruikerservaring aanbiedt voor organisaties die cloud-native applicaties bouwen, implementeren, beheren en schalen binnen hybride omgevingen.

Red Hat Cloud Services zijn ontworpen om de complexiteit van hybride cloud aan te pakken. Organisaties worden geconfronteerd met uitdagingen zoals applicatiewildgroei en monolithische applicatieondersteuning. Om succesvol te zijn, hebben organisaties tools nodig om applicaties te moderniseren en tegelijkertijd levertijden en operationele overhead te verminderen.

Om organisaties te ondersteunen bij hun cloud-native applicatieontwikkeling, kondigt Red Hat nieuwe clouddiensten aan, waaronder:
Red Hat OpenShift Service Registry, dat ontwikkelteams helpt bij het publiceren, ontdekken en hergebruiken van application programming interfaces (API's) en schema's.
Red Hat OpenShift Connectors, die kant-en-klare connectiviteit bieden met een verscheidenheid aan systemen van derden en no-code integratie mogelijk maken met Red Hat Openshift Streams voor Apache Kafka.
Red Hat OpenShift Database Access, biedt een consistente Database as a Service (DBaaS)- gebruikservaring in hybride cloudomgevingen. Dit stelt OpenShift-beheerders in staat om eenvoudig toegang tot meerdere databaseservices van derden te implementeren en te beheren en het vereenvoudigt de ontwikkelaarservaring voor provisioning van en toegang tot clouddatabases.

Het Red Hat Cloud Services-portfolio is nauw geïntegreerd met Red Hat OpenShift, het toonaangevende enterprise Kubernetes-platform. Het biedt een basis voor het moderniseren van bestaande applicaties, het bouwen van cloud-native applicaties, het stroomlijnen van ontwikkeling, het toevoegen van intelligentie aan applicaties en het integreren van diensten van derden.

Red Hat kondigt ook verbeteringen aan van haar bestaande Cloud Services-aanbod:
Red Hat OpenShift Data Science, een managed cloud service voor data scientists en ontwikkelaars die een volledig ondersteunde sandbox biedt om snel machine learning (ML) modellen te ontwikkelen, trainen en te testen. Het is nu beschikbaar als add-on voor OpenShift Dedicated en Red Hat OpenShift Service voor AWS klanten. Er zijn updates toegevoegd om de ondersteuning voor compliance, waaronder PCI, te verbeteren. Klanten zullen later dit jaar ook kunnen profiteren van beheerde ISV-oplossingen van een vooraanstaande datapartner, Starburst.
Red Hat OpenShift Streams for Apache Kafka, een volledig gehoste en beheerde Kafka-service, ondersteunt nu granulair identiteits- en toegangsbeheer, en toegang tot metrics en monitoring dashboards. PCI-certificeringen zijn ook toegevoegd voor verbeterde compliance.
Red Hat OpenShift API Management, dat snelle ontwikkeling en implementatie van API-first applicaties mogelijk maakt via een gehoste en beheerde OpenShift API Management service, is beschikbaar in de Developer Sandbox voor Red Hat OpenShift for trials. Er zijn updates toegevoegd om de ondersteuning voor beveiliging en compliance te verbeteren, waaronder PCI-, ISO- en SOC2-certificering en een API-designer preview.

Partners