24-05-2022

DataCore introduceert container-native storage-software Bolt

Deel dit bericht

DataCore Software, leverancier van Software-Defined Storage-oplossingen, presenteert DataCore Bolt, enterprise-grade container-native storage-software voor DevOps. Stateful-applicaties die draaien op Kubernetes-clusters in de cloud en on-premises profiteren van Bolt's dynamische levering van krachtige opslag. De gecontaineriseerde microservices-stack van Bolt maakt gebruik van de kenmerken van NVMe-oF/TCP met lage latentie en hoge IOP's, in combinatie met de intrinsieke orkestratie en veerkracht van Kubernetes op grote schaal.

Bolt is het eerste commercieel gelicentieerde Kubernetes-opslagproduct van DataCore en is gebaseerd op technologie van het overgenomen MayaData, de oorspronkelijke ontwikkelaar van OpenEBS. Traditionele opslaginfrastructuren voldoen op zichzelf niet aan de gegevenspersistentie en portabiliteitsbehoeften van de huidige, modern stateful workloads. Bij gebruik van DevOps vertraagt hun afhankelijkheid van repetitieve handmatige taken de pijplijnen voor continue integratie en continue levering (CI/CD), waardoor de voordelen die containerisatie kan opleveren, afnemen.

Bolt is een storage-oplossing die speciaal is gebouwd voor Kubernetes en die de implementatie en release van productieklare software vergemakkelijkt en tegelijkertijd de flexibiliteit biedt die vereist is in een grootschalige DevOps-omgeving. Door gebruik te maken van de voordelen van NVMe-hardware en het NVMe-oF/TCP-protocol, ondersteunt Bolt een configureerbare en uitgesplitste opslagarchitectuur die de overhead en traagheid van andere opslagproducten wegneemt. Bolt elimineert storage gerelateerde vertragingen en versnelt de codeprogressie om een naadloze applicatielevering via de DevOps-pijplijn te garanderen, waardoor teams hun implementatiedoelen kunnen bereiken. Bolt stelt DevOps ook in staat om:
• Het reactievermogen van stateful workloads door toegang met lage latentie tot NVMe-schijven te versnellen;
• DevOps CI/CD-pijplijn met gecontaineriseerde opslagservices die rechtstreeks vanuit Kubernetes worden georkestreerd te stroomlijnen;
• Complex opslagbeheer door native Kubernetes-automatisering te vervangen;
• Inzicht te verkrijgen in opslaggedrag dat niet mogelijk is met externe systemen;
• Overdraagbaarheid van opslagservices te garanderen door kernel/OS-afhankelijkheden te verwijderen;
• De veerkracht van gegevens door volumereplicatie tussen K8s-knooppunten te verbeteren.

Partners