02-06-2022

VMware overgenomen door Broadcom voor 61 miljard dollar

Deel dit bericht

Broadcom en VMware hebben een overeenkomst aangekondigd waarin Broadcom alle uitstaande aandelen van VMware zal verwerven in een transactie in contanten en aandelen die VMware waardeert op ongeveer 61 miljard dollar, gebaseerd op de slotkoers van Broadcom op 25 mei 2022. Daarnaast zal Broadcom voor 8 miljard dollar aan schulden van VMware overnemen.

VMware was pionier op het gebied van virtualisatietechnologie, een innovatie die x86 server-based computing positief heeft veranderd. VMware creëerde vervolgens het softwaregedefinieerde datacenter en speelde een leidende rol in het virtualiseren van netwerken en opslag, alvorens zich te ontwikkelen tot een leider op het gebied van hybride clouds en digitale werkruimten. Tegenwoordig vormt VMware's multi-cloudportfolio, dat applicatiemodernisering, cloudbeheer, cloudinfrastructuur, netwerken, beveiliging en anywhere workspaces omvat, een flexibele, consistente digitale basis waarop de grootste en meest dynamische ondernemingen in alle sectoren hun belangrijkste en meest complexe workloads bouwen, uitvoeren, beheren, verbinden en beschermen ten behoeve van hun klanten.

Na afronding van de transactie zal de Broadcom Software Group een nieuwe naam krijgen en als VMware gaan opereren, waarbij de bestaande infrastructuur- en beveiligingssoftwareoplossingen van Broadcom zullen worden opgenomen als onderdeel van een uitgebreid VMware-portfolio.

Door het samenbrengen van de complementaire Broadcom Software-portfolio met het VMware-platform, zal de gecombineerde onderneming zakelijke klanten een uitgebreid platform van cruciale infrastructuuroplossingen bieden om in te spelen op complexe infrastructuurbehoeften op het gebied van informatietechnologie. De gecombineerde oplossingen zullen klanten meer keuze en flexibiliteit bieden om applicaties te bouwen, uit te voeren, te beheren, te verbinden en te beschermen in gediversifieerde, gedistribueerde omgevingen.

Volgens Michael Dell, voorzitter van de raad van bestuur van VMware, zal VMware samen met Broadcom beter gepositioneerd zijn om waardevolle, innovatieve oplossingen te leveren aan de grootste ondernemingen. "Dit is een mijlpaal voor VMware en biedt onze aandeelhouders en werknemers de kans om deel te nemen in een betekenisvolle opwaartse ontwikkeling."

Partners