08-06-2022

Pega breidt strategisch partnerschap met Google Cloud uit

Deel dit bericht

Pegasystems heeft een strategische samenwerking aangekondigd met Google Cloud. Gezamenlijke klanten kunnen zo hun digitale transformatie versnellen met schaalbare cloudservices van Google Cloud. Als onderdeel van de overeenkomst komen Pega Cloud-applicaties als volledig gehoste en beheerde as-a-service diensten beschikbaar op Google Cloud.

Pega en Google Cloud werken samen aan nieuwe branchespecifieke use-cases en gezamenlijke go-to-market-activiteiten. Zo worden Pega Infinity-applicaties beschikbaar op Google Cloud Marketplace.

Het partnership sluit volledig aan bij Pega's Cloud Choice-strategie waarbij de klant zelf kiest welke flexibiliteit en ondersteuning hij nodig heeft om zijn cloudomgeving zodanig te configureren dat het past bij zijn behoeften. Pega-klanten hebben vanaf nu een tweede Pega Cloud-optie waarop ze hun Pega-applicaties kunnen hosten die volledig wordt beheerd door Pega. De gecombineerde oplossing biedt klanten een veilige en betrouwbare manier om hun software-infrastructuur te moderniseren en ook de flexibiliteit om mee te bewegen wanneer behoeften veranderen en gemakkelijk te schalen.

De samenwerking omvat een aantal strategische elementen:
• Gezamenlijke go-to-market-activiteiten: De twee bedrijven bundelen hun krachten op het gebied van go-to-market-activiteiten, zoals gezamenlijke verkoop en marketingactiviteiten. Google ondersteunt ook financieel klanten die on-premises Pega-software gebruiken en naar Pega Cloud op Google Cloud Platform willen migreren.
• Verkenning van nieuwe gebruiksscenario's in de sector: Er wordt gekeken naar waar de mogelijkheden van beide bedrijven klanten in belangrijke sectoren kunnen helpen - te beginnen in de telecomsector, financiële dienstverlening en health care.
• Pega-beschikbaarheid op Google Cloud Marketplace: Pega-oplossingen uit de Pega Infinity-softwaresuite – zoals Pega Customer Service, Pega Customer Decision Hub, Pega Sales Automation, en Pega Platform – zijn te koop op Google Cloud Marketplace. Pega Cloud-klanten kunnen zo, op het moment dat ze dit nodig hebben, makkelijker op Google Cloud Pega-software kopen en implementeren.

Partners