13-06-2022

Thales biedt databescherming voor DevSecOps-teams

Deel dit bericht

Thales introduceert de CipherTrust Platform Community Edition. Deze oplossing biedt DevSecOps-teams de mogelijkheid om databescherming in slechts een kwestie van minuten in plaats van weken aan multi-cloudapplicaties toe te voegen.

Het CipherTrust Platform is een vaak gebruikte oplossing voor encryptie en sleutelbeheer. IT-teams in alle delen van de wereld maken gebruik van dit platform om gevoelige data te beschermen. De CipherTrust Platform Community Edition is een nieuwe versie van het CipherTrust Platform die speciaal is ontwikkeld voor developers en DevSecOps-teams. Zij kunnen deze oplossing met hun workflows integreren en pipelines ontwikkelen. Thales heeft het implementatieproces voor zijn technologie voor databescherming vereenvoudigd, zodat organisaties sneller van het ontwikkelingsstadium naar het productiestadium kunnen overgaan.

Een naadloze ingebruikname
Developers en DevSecOps-teams kunnen beginnen met de CipherTrust Platform Community Edition om een beveiligingsoplossing van hoge kwaliteit te implementeren. Zodra ze klaar zijn om die op te schalen of in productie te nemen, kunnen zij probleemloos upgraden naar het CipherTrust Enterprise-platform. De Community Edition biedt toegang tot de meeste functies van het CipherTrust Enterprise-platform en is geknipt voor kleinschalige infrastructuren en development-omgevingen. De oplossing omvat een permanent gratis versie van CipherTrust Manager, twee CipherTrust-connectors, CipherTrust Transparent Encryption for Kubernetes en CipherTrust Data Protection Gateway.

Vereenvoudigde functionaliteit voor encryptie
De bescherming van encryptiesleutels en certificaten voor applicaties en containers vormt een kerncomponent van de beveiligingsstrategie van organisaties. Developers kunnen met de Community Edition alle beleidsregels voor encryptie en sleutelbeheer vanuit een centrale locatie beheren. Als zij een veilige root of trust (RoT) nodig hebben, kunnen ze upgraden naar het CipherTrust Enterprise Platform. Daarmee krijgen ze toegang tot de voor FIPS 140-2 Level 3 gecertificeerde Luna Hardware Security Modules van Thales.

Transparante inzet van databescherming
Het bedreigingslandschap en de wet- en regelgeving veranderen voortdurend. Voor organisaties is het daarmee een nooit aflatende uitdaging om op succesvolle wijze verbeterde beveiligingsmechanismen uit te rollen met de snelheid waar DevOps om vraagt. De Community Edition biedt DevSecOps-teams de mogelijkheid om data in legacy en cloud-native applicaties snel te beschermen. Ze kunnen gevoelige informatie in RESTful-calls en gecontaineriseerde applicaties in Kubernetes-omgevingen beschermen zonder ook maar één regel broncode van hun applicaties te hoeven wijzigen.

Partners