13-07-2022

Thales versterkt positie in cybersecurity met overname OneWelcome

Deel dit bericht

Thales maakt bekend dat het een overeenkomst heeft getekend voor de overname van OneWelcome, Europese aanbieder in de snel groeiende markt voor customer identity & access management (CIAM). Hierbij gaat een overnamebedrag van 100 miljoen euro gemoeid.

De krachtige mogelijkheden van OneWelcome voor het beheer van de levenscyclus van digitale identiteit zal een aanvulling vormen op de bestaande identiteitsdiensten van Thales. Onder meer voor de veilige verstrekking en het beheer van aanmeldingsgegevens en Know Your Customer-processen. Daarmee ontstaat het meest uitgebreide identiteitsplatform op de markt.
 
Het in Nederland gevestigde OneWelcome is een aanbieder van cloudgebaseerde customer identity & access management (CIAM)-oplossingen voor organisaties in sterk gereguleerde sectoren. Hiermee kunnen zij hun klanten en zakelijke partners op veilige wijze een verbinding laten maken met hun online diensten. OneWelcome biedt momenteel bescherming voor tientallen miljoenen Europese identiteiten voor prominente organisaties als PostNL, het RIVM en de Europese Centrale Bank.

Thales wil de regionale expertise van OneWelcome benutten om tegemoet te komen aan de wereldwijde behoefte aan geoptimaliseerde processen voor identiteitsbeheer en gegevensbescherming. Deze zijn van cruciaal belang voor organisaties in gereguleerde markten die moeten voldoen aan de eisen van de wet- en regelgeving, zoals de GDPR. Een van de expertisegebieden van OneWelcome omvat technologie die gebruikers meer grip biedt op hun informatie en data binnen alle platforms en applicaties die zij gebruiken. Hiertoe beheert het hun wachtwoorden en toestemmingsvoorkeuren.

Deze overname stelt Thales in staat om een uitgebreid identiteitsplatform aan te bieden waarmee organisaties van elke omvang interne en externe identiteiten kunnen beheren. Op die manier kunnen zij snel nieuwe online bedrijfsactiviteiten ontplooien, de operationele efficiëntie en klantenervaring verbeteren en voldoen aan de eisen van de wet- en regelgeving of die zelfs overtreffen.

OneWelcome beschikt over ruim 100 werknemers en klanten in Europa en is bezig met een snelle opmars. Het groeit jaarlijks met ruim 30 procent. OneWelcome zal deel gaan uitmaken van de wereldwijde business unit Digital Identity & Security van Thales. Gartner voorspelt dat maar liefst 72 procent van alle organisaties in 2023² een CIAM-initiatief ten uitvoer zal leggen. In 2020 lag dat percentage nog op 40 procent.

Partners