15-07-2022

TIBCO ModelOps helpt organisaties om AI snel te omarmen

Deel dit bericht

TIBCO kondigt ModelOps aan. Deze oplossing zorgt ervoor dat organisaties AI-modellen sneller, veilig en op schaal kunnen implementeren, ongeacht de locatie en naar elke locatie. Deze toevoeging aan het analytics-portfolio van TIBCO helpt klanten bij het vereenvoudigen en schalen van cloudgebaseerd analytisch modelmanagement, -implementatie, -monitoring en -governance.

Terwijl 92 procent van de organisaties in 2021 in totaal meer heeft uitgegeven aan data science dan in de jaren daarvoor, implementeerde slechts 12,1 procent dit op schaal, meldt Mark Palmer, senior VP Engineering bij TIBCO. “Om organisaties te helpen waarde te halen uit hun AI-implementaties, hebben we een systeem ontworpen dat teams (inclusief business users) self-service toegang geeft tot data science. Hierdoor kunnen teams het algoritme van hun voorkeur kiezen, vanuit elke cloudservice werken en het veilig en op schaal uitvoeren. Door deze stap kunnen business users AI uit het lab halen en er zelf mee aan de slag gaan.”

Format-agnostisch
TIBCO ModelOps komt tegemoet aan de eis van snelheid bij het implementeren van AI en bouwt voort op TIBCO’s leiderschap op het gebied van data science, datavisualisatie en Business Intelligence. Dit helpt AI-teams om belemmeringen voor implementatie te minimaliseren, door het eenvoudig toepassen van analytics op applicaties, het identificeren en verminderen van bias, en het bieden van transparantie en beheersbaarheid van het gedrag van een algoritme binnen bedrijfskritieke applicaties. Dankzij deze oplossing kunnen organisaties model-pipelines efficiënt en op een robuuste manier in productieomgevingen implementeren en beheren. De TIBCO ModelOps-oplossing is format-agnostisch, wat betekent dat het alle gangbare model-formats ondersteunt, inclusief op API-gebaseerde modellen in elke cloudservice of on-premises. TIBCO ModelOps zorgt ervoor dat governed modellen eenvoudig kunnen worden toegevoegd aan TIBCO Spotfire, TIBCO Data Virtualization en TIBCO Streaming – en meer zullen volgen. Gebruikers die TIBCO ModelOps in bestaande omgevingen willen gebruiken, kunnen profiteren van de format-agnostische en open-standaardbenadering.

De aankondiging van TIBCO ModelOps volgt op TIBCO’s uitgebreide werk met klanten en partners tijdens het ontwerp- en bètaprogramma van TIBCO ModelOps. “Als ‘s werelds op een na grootste geheugenchipmaker hebben we agressieve groeidoelen voor het uitbreiden van onze fabricagecapaciteit. Het optimaliseren van de opbrengst van onze processen, voorspellen wanneer problemen zich gaan voordoen en problemen kunnen oplossen voordat ze zich voordoen, biedt ons een enorm concurrentievoordeel”, zegt InSoo Ryu, technisch leider, SK Hynix. “De mogelijkheid om alle soorten modellen – machine learning-modellen, python-code, regels en meer – snel te implementeren, te meten en aan te passen, is essentieel voor ons succes. TIBCO ModelOps is het juiste platform om onze data science-inspanningen op te schalen met een meer governed, procesgerichte benadering van data science-operationalisering.”

Duizenden modellen in productie beheren
Een recent onderzoek onder klanten van TIBCO bevestigde dat het niet langer ongewoon is dat organisaties honderden – zelfs duizenden – analytische modellen en workflows beheren. Met TIBCO ModelOps kan elke geautoriseerde business user, data scientist, -analist of IT-gebruiker duizenden modellen in productie beheren en implementeren, inclusief volledige governance- en beheermogelijkheden. Gebruikers kunnen ze in de cloud of on-premises implementeren en modelprestaties uitlichten via ingebouwde, customizable dashboards, geleverd door Spotfire. Met TIBCO ModelOps hoeven klanten zich geen zorgen meer te maken over onbedoelde negatieve gevolgen van mislukte automatisering vanwege complexe of slecht beheerde AI of op regels gebaseerde modellen, waardoor ze veiliger kunnen automatiseren op basis van gevalideerde en veilige AI-modellen.

Ontdek meer over TIBCO ModelOps en de geavanceerde analysemogelijkheden.

Partners