18-07-2022

Red Hat stelt Matt Hicks aan als CEO

Deel dit bericht

Red Hat heeft Matt Hicks benoemd tot president en chief executive officer. Hicks vervulde hiervoor de rol van Executive Vice President of Products and Technologies. Hij volgt Paul Cormier op, die voorzitter wordt van Red Hat.

Hicks staat bekend als een hands-on leider bij Red Hat. In 2006 trad hij in dienst als ontwikkelaar in het IT-team, waarna hij al snel via leidinggevende posities opklom binnen de organisatie. Hierbij hielp hij Red Hat zijn positie te verstevigen als leider op het gebied van open hybride cloudtechnologie.

Hicks stond onder meer aan de basis van het engineeringteam dat Red Hat OpenShift heeft ontwikkeld. Dit enterprise Kubernetes-platform is inmiddels de standaard voor hybride cloudimplementaties. Sindsdien is Hicks nauw betrokken gebleven bij hybride cloud computing en de productstrategie van Red Hat. Hicks heeft meer dan 25 jaar ervaring met Linux en een achtergrond in computertechniek.

In zijn rol van Executive Vice President of Products and Technologies was Hicks verantwoordelijk voor de gehele productstrategie en ontwikkeling van Red Hat. Onder zijn leiding zijn de open hybride cloudstrategie en het portfolio van Red Hat uitgebreid om klanten te helpen applicaties te bouwen, implementeren en beheren, in zowel on-premises omgevingen als meerdere clouds en edge. Verder zijn onder zijn leiding ook nieuwe managed cloud services geïntroduceerd waarmee bedrijven onder meer de ontwikkeling van cloud-native en AI-implementaties kunnen versnellen. Dit omvat ook nieuwe productvarianten voor het ontsluiten van edge use cases en het implementeren van nieuwe security-benaderingen voor hybride cloud-omgevingen.

Partners