22-07-2022

Oplossing van Thales biedt SAP-gebruikers grip op clouddata

Deel dit bericht

Thales introduceert een oplossing die bescherming biedt voor gevoelige bedrijfsgegevens die opgeslagen liggen in SAP-applicaties in publieke clouds. Thales en SAP bieden een geïntegreerde oplossing waarmee security-teams het beheer van hun encryptiesleutels voor publieke clouds op een centrale locatie kunnen onderbrengen en daarmee voldoen aan de eisen van de wet- en regelgeving.

De oplossing stelt organisaties in staat om het potentieel van cloudoplossingen van SAP te ontsluiten door het beschermen van gevoelige informatie met verbeterd extern sleutelbeheer. De technologie van Thales is voor dit doel met SAP Data Custodian geïntegreerd. Organisaties kunnen daarmee zorgen voor grip op, en beveiliging van hun SAP-data in publieke clouds.

Centraal beheer SAP-data in publieke cloud
Organisaties die cloudoplossingen van SAP gebruiken kunnen nu een beroep doen op de CipherTrust Cloud Key Manager van Thales om diensten voor extern sleutelbeheer aan SAP Data Custodian toe te voegen. CipherTrust Cloud Key Manager biedt ondersteuning voor het beheer van encryptiesleutels tijdens hun hele levenscyclus en grip op de gevoelige SAP-data van organisaties in uiteenlopende publieke cloudomgevingen.

De integratie van CipherTrust Cloud Key Manager en SAP Data Custodian bouwt voort op een jarenlange samenwerking tussen SAP en Thales aan de ontwikkeling van oplossingen voor encryptie en tokenisation. CipherTrust Cloud Key Manager stelt SAP-gebruikers in staat om zowel native cloud-sleutels te beheren als ondersteuning te bieden voor Bring Your Own Key (BYOK) en Hold Your Own Key (HYOK). De oplossing voorziet daarmee in de groeiende behoefte van bedrijven om in de cloud gebruik te blijven maken van hun eigen hoogwaardige encryptiesleutels, daar grip op te houden en overeenstemming met de wet- en regelgeving te waarborgen.
 
CipherTrust Cloud Key Manager is per direct verkrijgbaar.

Company:

Thales, SAP

Partners