26-08-2022

Xebia versterkt portfolio met overname van 47 Degrees

Deel dit bericht

IT-consultancybedrijf Xebia neemt technologieconsultant 47 Degrees over. 47 Degrees is een van oorsprong Amerikaans bedrijf dat net als Xebia wereldwijd opereert en is gespecialiseerd in het maken van bedrijfskritieke software.

De overname is in lijn met de internationale buy-and-build-strategie van het van oorsprong Nederlandse Xebia. Sinds 2010 richt 47 Degrees zich op het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van innovatieve applicaties. Daarmee concentreren die bedrijven zich op hun kerndoelen. De engineers werken nauw samen met teams van organisaties om extra slagkracht te bieden en bedrijfskritieke workflows aan te passen.

CEO Andrew de la Haije van Xebia zegt over de overname: “Functionele programmeertalen bieden aanzienlijke voordelen bij het bouwen van schaalbare en parallel geschakelde systemen. De vraag naar dat soort systemen neemt wereldwijd exponentieel toe bij zowel grote ondernemingen als innovatieve start-ups. Daarmee neemt de vraag naar gespecialiseerd talent dat de toepassing van functionele programmeerparadigma’s ondersteunt ook snel toe. Door juist die kennis, skills en ervaring van 47 Degrees aan ons Xebia-arsenaal toe te voegen zetten wij wederom een grote stap in onze missie om dé autoriteit in ons vakgebied te worden.”

CEO Nick Elsberry van 47 Degrees voegt toe: “We zijn verheugd samen met Xebia verder te gaan, omdat Xebia net als wij een sterk geloof heeft in de waarde van functionele paradigma’s. Zo zetten wij ons uitgebreide portfolio aan diensten en expertises in voor toekomstige en bestaande klanten. Xebia sluit volledig aan bij onze technologische doelstellingen en onze ‘people-first’-methodes. We zijn enthousiast over dit nieuwe hoofdstuk in ons bestaan.”

Partners