29-08-2022

Broad Horizon versterkt positie in cloud applicatieontwikkeling met overname Iquality

Deel dit bericht

Broad Horizon kondigt de overname aan van Iquality, specialist in ontwerp, ontwikkeling en ondersteuning van bedrijfsspecifieke cloud applicaties. Met deze overname speelt Broad Horizon in op de groeiende marktvraag naar cloud applicatieontwikkelaars, als aanvulling op het bredere Microsoft landschap dat centraal staat binnen Broad Horizon.

Iquality bedient al ruim twintig jaar klanten met ontwikkeling, design en support rondom bedrijfsapplicaties en websites. Hiermee hebben ze vooral een sterke positie in de financiële dienstverlening en Fleet- en Asset management. Het Nijmeegse bedrijf levert zijn diensten met een Teams as a Service propositie: een innovatief model waarbij klanten flexibel toegang hebben tot de verschillende technische competenties binnen Iquality (UX-DEV-OPS) gedurende de cyclus van applicatieontwikkeling. Deze multidisciplinaire teams werken nauw samen met één of meerdere klanten om hun software, apps of websites te ontwerpen of te verbeteren.

Jean-Yves Charlier, CEO van Broad Horizon, is trots dat het Iquality team mogen verwelkomen in de Broad Horizon Group. "Deze overname sluit perfect aan bij onze strategie en vult ons portfolio aan met applicatieontwikkeling voor onze bredere suite van diensten rond de cloud proposities van Microsoft. Tegelijkertijd creëren we een sterke basis op het gebied van maatwerk applicatiemanagement met onze teams van Iquality in Nederland en Delegate in Denemarken. Met de komst van het Iquality team breiden we onze groep uit naar meer dan duizend cloud engineers en consultants in Noord-Europa. We kijken ernaar uit om gezamenlijk onze groeiambities te realiseren en tegelijkertijd onze klanten te voorzien van ongeëvenaarde cloud services."

CEO John van Beek van Iquality vult aan: “We zijn erg blij dat we vanaf vandaag officieel onderdeel zijn van de Broad Horizon Group. Binnen dit netwerk kunnen we intensief kennisdelen en samenwerken met partijen met ieder hun eigen expertise en eigen markten. Ik ben ervan overtuigd dat we hiermee 'de digitale reis' van onze klanten en medewerkers gemakkelijker en interessanter zullen maken. We kijken uit naar een innovatieve toekomst als onderdeel van Broad Horizon.”

De overname brengt het totale personeelsbestand van Broad Horizon op 1.100, verdeeld over tien bedrijven in Nederland, Denemarken, België, Duitsland, Finland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Arabische Emiraten.


Partners