30-08-2022

NTT lanceert Edge-as-a-Service voor het versnellen van procesautomatisering

Deel dit bericht

NTT introduceert Edge-as-a-Service, een managed edge computing platform, waarmee organisaties applicaties sneller kunnen inzetten, beheren en monitoren dichter bij de edge.
 
NTT en VMware werken gezamenlijk aan innovaties op het gebied van edge-gerichte oplossingen en diensten. NTT gebruikt de Edge Compute Stack van VMware voor de nieuwe Edge-as-a-Service oplossing. Daarnaast maakt VMware gebruik van NTT's Private 5G-technologieën als onderdeel van de edge-oplossing.
 
Edge-as-a-Service is een wereldwijd beschikbare geïntegreerde oplossing die de digitale transformatie van bedrijven versnelt. Het zorgt voor bijna-nul-latency voor bedrijfstoepassingen aan de netwerk edge, optimaliseert de kosten en verbetert de ervaringen van eindgebruikers in een veilige omgeving.

Game changer
Edge-as-a-Service, mogelijk gemaakt door VMware's Edge Compute Stack, omvat Private 5G-connectiviteit en wordt geleverfd door NTT met hardware van Intel. Via gecoördineerde co-innovatie, verkoop en business development zullen NTT, VMware en Intel de oplossing op de markt brengen. "De combinatie van Edge en Private 5G die we introduceren is een game changer voor onze klanten en de hele industrie", zegt Shahid Ahmed, Group EVP, New Ventures and Innovation CEO bij NTT. "De combinatie van NTT en VMware's Edge Compute Stack en Private 5G levert een unieke oplossing met krachtige resultaten voor ondernemingen die de prestaties en kostenefficiëntie van kritieke applicaties aan de netwerk edge willen optimaliseren. Minimale latency, maximale verwerkingskracht en een wereldwijde dekking zijn precies wat bedrijven nodig hebben voor het versnellen van hun digitale transformatie."
 
Nu fabrieken steeds meer gebruikmaken van robotica, voertuigen die autonoom rijden en fabrikanten overstappen op omnichannel-modellen, is er een grotere behoefte aan gedistribueerde rekenkracht en gegevensopslag met ultrasnelle responstijden. VMware's veilige applicatieontwikkeling, automatisering van resourcebeheer en realtime verwerkingsmogelijkheden in combinatie met NTT's multi-cloud- en edge-platforms zorgen voor een volledig geïntegreerde Edge+Private 5G managed oplossing. De innovatieve oplossing van VMware en NTT bevindt zich dichter bij de plek waar de gegevens worden gegenereerd of verzameld, zodat bedrijven toegang hebben tot informatie en hierop onmiddellijk kunnen reageren.

Cruciale voordelen
Deze oplossing, die naadloze multi-cloud en multi-tenant connectiviteit combineert met NTT's mogelijkheden op het gebied van netwerksegmentatie en expertise met de transitie van private naar publieke 5G, biedt cruciale voordelen voor meerdere bedrijfstakken, waaronder productie, retail, logistiek en entertainment.
 
"Bedrijven zijn in toenemende mate gedistribueerd opgezet - van de digitale architectuur waar ze afhankelijk van zijn tot de menselijke arbeidskrachten die zich dagelijks voor het bedrijf inzetten. Dit heeft in elke branche een verandering veroorzaakt, waardoor de productie, levering en consumptie van data zijn veranderd", zegt Sanjay Uppal, Senior Vice President en General Manager, Service Provider and Edge Business Unit, VMware. "Door VMware's Edge Compute Stack in NTT's Edge-as-a-Service beschikbaar te maken, kunnen onze gezamenlijke klanten edge-native applicaties bouwen, uitvoeren, beheren, verbinden en beter beschermen bij de Near en Far Edge, terwijl ze de consistente infrastructuur en operaties met de kracht van edge computing gebruiken."
 
NTT's Edge-as-a-Service-platform is ontwikkeld om de digitale transformatie van organisaties te beveiligen, te optimaliseren en te vereenvoudigen. Edge-as-a-Service maakt deel uit van NTT's Managed Service-portfolio, dat ook Network-as-a-Service en Multi-Cloud-as-a-Service omvat, geheel  ontworpen zodat  bedrijven zich kunnen richten op hun kernactiviteiten.

Company:

NTT, VMware, Intel

Partners