16-09-2022

F5 biedt NGINX management suite om API's en applicaties te verbinden

Deel dit bericht

F5 NGINX Management Suite 1.0 is de opvolger van NGINX Controller en biedt overkoepelende zichtbaarheid en controle over NGINX instances, application delivery services, API management workflows, en beveiligingsoplossingen.

De voorloper NGINX Controller is in 2017 geïntroduceerd als gecentraliseerd beheerplatform. Na de overname van NGINX in 2019 door F5 is de technologie in de loop der tijd geëvolueerd tot een suite van modules die zijn gebouwd op een gemeenschappelijk, eenvoudig te implementeren platform dat kan schalen naar toekomstige use cases en uiteenlopende klantomgevingen kan ondersteunen.

Dankzij de management-suite wordt de schaalbaarheid vergroot van NGINX instances en diensten met wereldwijd policy-beheer met behulp van CI / CD automatisering om workflows, service configuratie en provisioning, en multi-cloud beheer aan te sturen. Daarnaast kunnen gebruikers zakelijke beslissingen, troubleshooting en SLA’s verbeteren dankzij de uniforme zichtbaarheid over de NGINX instances, apps, API’s, en beveiligingsstatus. Het voldoen aan organisatorische en industriële standaarden wordt eenvoudiger middels apps en API’s die self-service workflows, single sign-on (SSO), en rolgebaseerde toegangscontrole (RBAC) ondersteunen. Ten slotte wordt de beveiliging op een hoger niveau gebracht dankzij tools die uitgebreide zichtbaarheid en policy-beheer over de gehele NGINX-omgeving mogelijk maken.

“Ondernemingen vertrouwen op NGINX voor alles van content caching en load balancing tot API delivery en Kubernetes Ingress. Echter, zoals de meeste software, is een enkele NGINX instance eenvoudig handmatig te beheren, maar het in de gaten houden van vele kan vervelend zijn. De F5 NGINX Management Suite is speciaal gemaakt om het beheer van NGINX makkelijker en plezieriger te maken, dankzij holistische zichtbaarheid en controle te bieden van NGINX-instances, application delivery services, API-beheerworkflows en beveiligingsoplossingen”, Jenn Gile, Hoofd van NGINX Product Marketing.


Partners