20-09-2022

CBS moderniseert IT-stack op basis van VMware Cloud Foundation

Deel dit bericht

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft VMware geselecteerd voor het moderniseren van de IT-stack op basis van VMware Cloud Foundation. Het CBS stapt daarmee over op een multi-cloud-aanpak om optimaal te kunnen profiteren van de vrijheid en ruimte die de cloud biedt. Door de compute- en storage-componenten van VMware Cloud Foundation beschikt het CBS nu over dezelfde basis over de gehele IT-stack.

Het CBS levert met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. De innovatieve kennisorganisatie voedt daarmee het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming in Nederland. Om de kwaliteit van deze gegevens, de snelheid van de verwerking daarvan en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen, past het CBS voortdurend nieuwe technologieën toe.

Digitaal fundament
Het datacenter is het digitale fundament voor alle activiteiten van het CBS en blijft toekomstbestendig met VMware Cloud Foundation. Deze oplossing biedt een complete set van zeer goed beveiligde software-defined services voor compute-, opslag-, netwerk-, veiligheids- en cloud-beheer. VMware Cloud Foundation vereenvoudigt de weg naar de hybrid cloud. Het is een geïntegreerde oplossing die gemakkelijk te bedienen is dankzij ingebouwd geautomatiseerd levenscyclusbeheer. De oplossing vergroot de wendbaarheid en flexibiliteit van de organisatie dankzij een consistente, betrouwbare infrastructuur voor private en public clouds.

Met hulp van VMware en implementatiepartner ITQ werd in minder dan acht maanden tijd een software-defined datacenter ingericht. “De vervanging en uitbreiding van ons IT-beheer biedt niet alleen meer capaciteit en performance, ook de schaalbaarheid is flink toegenomen. De software van VMware maakt ons minder afhankelijk van hardware en zorgt dat we snel en veilig kunnen blijven werken en opschalen”, zegt Bas van Essen, Directeur IT bij het CBS.

Net als het CBS anticipeert VMware continu op ontwikkelingen en blijft het innoveren. Het robuuste ecosysteem van VMware en zijn eigen kennis, ervaring en technologie zorgen ervoor dat het CBS elke bouwsteen van de transformatie goed kiest en op elkaar afstemt.

Company:

CBS, VMware

Partners