28-09-2022

SAS Viya beschikbaar in Microsoft Azure Marketplace

Deel dit bericht

SAS Viya is per direct beschikbaar in de Microsoft Azure Marketplace, aangeboden op een pay-as-you-go basis. SAS Viya op Microsoft Azure biedt klanten wereldwijd toegang tot essentiële oplossingen voor data-exploratie, machine learning en modelimplementatie. Het ondersteunt meerdere open source programmeertalen en bevat een uitgebreid in-app leercentrum dat klanten helpt snel en succesvol aan de slag te gaan.

Marktonderzoek van IDC voorspelt dat de inzet van analytics software op publieke clouds groeit en tegen 2024 de on-premise toepassingen overtreft. "Met deze strategische stap maakt SAS de toegang tot analytics eenvoudiger", aldus Dan Vesset, Group Vice President, Analytics and Information Management bij IDC. "SAS Viya is een van de meest uitgebreide analytics-platformen op de huidige markt. Het is essentieel dat gebruikers de volledige analytics levenscyclus - van data tot een geïmplementeerd en beheerd model - direct kunnen gebruiken en inzetten via de Microsoft Azure Marketplace. En door deze aan te bieden met ingebouwde ondersteuning en training, wordt verwacht dat dit aanzienlijke productiviteitsvoordelen oplevert voor analytics-, IT- en zakelijke gebruikers wereldwijd."

Uitgebreide toegang, brede taalondersteuning
SAS Viya is ontwikkeld om de toegang tot analytics binnen een organisatie te bevorderen, met machine learning-mogelijkheden waarmee alle gebruikers hun productiviteit kunnen verhogen en naadloos met elkaar kunnen samenwerken. Met de beschikbaarheid van SAS Viya op Microsoft Azure krijgen gebruikers toegang tot het volledige Viya-pakket bestaande uit: SAS Visual Analytics, SAS Visual Statistics, SAS Visual Data Mining & Machine Learning en SAS Model Manager.

Het platform biedt zowel programmering als low/no code opties in een enkele visuele interface zodat gebruikers met verschillende vaardigheidsniveaus kunnen profiteren van AI. Met ondersteuning voor zowel SAS als open-source talen, waaronder Python en R, kunnen data scientists code schrijven met de talen en technieken van hun keuze.

Er breken nieuwe tijden aan voor SAS
SAS CEO Jim Goodnight vertelt dat toegang tot SAS Viya in de Microsoft Azure Marketplace een snelle en eenvoudige manier is om de kracht van SAS te benutten. "We zijn er trots op dat we klanten een nieuwe manier kunnen bieden om toegang te krijgen tot SAS Viya, terwijl we alle mogelijkheden blijven bieden die onze gebruikers al kennen en die ze graag gebruiken", aldus Goodnight. "We bouwen al tientallen jaren aan de meest uitgebreide analytics suite in de markt, met ‘next-generation AI’ en gericht op de volledige analytics lifecycle. We ontwerpen en testen onze software om ervoor te zorgen dat deze zo snel en productief mogelijk is. En nu stellen we het allemaal beschikbaar via een paar klikken in de Microsoft Azure Marketplace."

Voortdurend streven naar succes voor de klant
"Onze inzet voor cloud- en AI-innovatie is cruciaal voor het succes van onze klanten - of ze nu eenvoudige rapportages maken of geavanceerde AI-oplossingen ontwikkelen om essentiële bedrijfsvragen te beantwoorden", zegt Bryan Harris, Executive Vice President en Chief Technology Officer bij SAS. "Het is ons doel om SAS Viya beschikbaar te maken voor alle organisaties die met analytics werken, ongeacht het vaardigheidsniveau, het team of de gewenste programmeertaal. We willen dat SAS Viya de basis vormt voor de innovatieverhalen van onze klanten."

SAS Viya-gebruikers bestaan uit bedrijfsanalisten, data scientists en zakelijke gebruikers, variërend van stafmedewerkers tot leidinggevenden. Ze bevinden zich over de hele wereld, in alle sectoren, en ervaren de voordelen van andere SAS-gebruikers en experts binnen SAS Communities, die rechtstreeks beschikbaar worden gesteld via SAS Viya in de Microsoft Azure Marketplace. Voorbeelden van organisaties die de transformatiekracht van SAS Viya omarmen zijn:
• SAS Hackathon 2022 winnaar Notilyze, leverancier van Analytics-as-a-Service, heeft met behulp van SAS Viya en SAS Event Stream Processing (ESP) software een Manufacturing Insights tool ontwikkeld. Dit stelt voedingsmiddelenfabrikanten in staat om het productieproces te optimaliseren, energieverbruik te verminderen en voedselverspilling tegen te gaan.
• Federale Verzekering zet cloud analytics in om de kracht van data in de verzekeringssector volledig te benutten. “Niet alleen de snelheid van SAS Viya op de Azure-cloud van Microsoft stelt Federale Verzekering tevreden, maar ook de kostenefficiëntie, de on-demand schaalbaarheid en de betrouwbaarheid. De oplossing heeft de manier waarop we zaken doen echt verbeterd ", zegt Amandine Rouvroy, Head of Business Intelligence Competence Center bij Federale Verzekering.  
• Techniker Krankenkasse (TK), de grootste publieke zorgverzekeraar in Duitsland, gebruikt SAS Viya om verbanden te vinden tussen medische gebeurtenissen van klanten en daar de juiste inzichten uit te halen. Dr. Thilo Eichenberg, data scientist bij TK: "Onze patroonherkenningstoepassing toont duidelijk de flexibiliteit van SAS Viya om zich aan te passen aan nieuwe vereisten. Deze architectuur maakt het vanuit ons oogpunt toekomstbestendig."

Voortbouwen op de waardevolle samenwerking tussen SAS en Microsoft
De lancering van SAS Viya als een 'Get It Now'-aanbod in de Microsoft Azure Marketplace weerspiegelt de continue focus op de verdere groei van de strategische samenwerking tussen SAS en Microsoft. SAS kondigde zijn partnership met Microsoft voor het eerst aan in 2020 en ontving onlangs de Global Independent Software Vendor (ISV) 2022 Partner of the Year Award van Microsoft. Deze prestatie erkent partners voor hun innovatie en uitmuntende implementatie.
De voordelen van het partnership voor organisaties wereldwijd zijn duidelijk. De flexibiliteit van het SAS-platform, in combinatie met de flexibiliteit van het Microsoft Azure-platform in de cloud, draagt bij aan de transformatie van organisaties.

Probeer SAS Viya op Microsoft Azure zelf uit.
Meer informatie over SAS Viya op Microsoft Azure

 

Partners